Zatvorených zostalo 34 škôl, tvrdí rezort

Počas štrajku učiteľov je v piatok podľa informácií ministerstva školstva zatvorených 34 škôl, čo je z celkového počtu 6 724 škôl a školských zariadení 0,5 percenta.

05.02.2016 11:21
debata (9)

Informovala o tom hovorkyňa ministerstva školstva Beáta Dupaľová Ksenzsighová. Ministerstvo pritom vychádza z informácií o počte, ktoré im zaslali v piatok do 10:00 okresné úrady v sídle kraja.

Ako ďalej hovorkyňa informuje, školy už nie sú zatvorené v Trenčianskom kraji, jedna škola je zatvorená v Nitrianskom a Prešovskom kraji. V Košickom kraji sú zatvorené dve školy, v Trnavskom päť škôl, v Bratislavskom sedem škôl a v Žilinskom a Banskobystrickom kraji je zatvorených po deväť škôl.

Iniciatíva slovenských učiteľov na údaje ministerstva školstva už v predchádzajúcich dňoch reagovala tým, že podľa jej informácií sú školy denno-denne nútené písomne alebo telefonicky odpovedať na otázku, koľko učiteľov štrajkuje a či je škola zatvorená alebo nie. Orgány, ktoré prieskum robia, však podľa iniciatívy vôbec nezaujíma, či škola nepracuje v obmedzenom režime, hoci niektoré školy sa túto informáciu pokúšajú uviesť.

Okrem zatvorených škôl teda treba počítať aj so školami v obmedzenom režime, kde učitelia zabezpečujú len dozor nad najmladšími žiakmi, prípadne náhradný rozvrh pre niekoľko tried. Na internetovej stránke Iniciatívy slovenských učiteľov sa k štrajku dnes hlási 7 218 učiteľov z 593 škôl.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #školy #ministerstvo školstva #štrajk učiteľov