Zhromaždenie proti islamu v Bratislave zaujalo len desiatky ľudí

Len desiatky ľudí, podľa niektorých odhadov dve stovky osôb, prišli v sobotu do Bratislavy na demonštráciu proti údajnej islamizácii Európy, ktorá je súčasťou série protestov vo viacerých európskych krajinách. Rečníci vrátane podpredsedníčky českého Bloku proti islamu Jany Volfovej kritizovali príchod migrantov do Európy.

06.02.2016 18:01
debata (283)

„Kto potrebuje naozaj azyl, môže prísť na prvé miesto bezpečného územia, a to určite nie je Slovensko ani Česká republika. Hordy mladých, ktoré sa sem (do Európy) valia, azyl nepotrebujú. Idú sem ako invázna armáda. Inváznu armádu cudzieho štátu naozaj nepotrebujeme,“ vyhlásila z pódia Volfová. Dodala, že je potrebné vytvoriť „silnú pevnosť Európa“, ktorá je podľa nej tým, čo môže Európu v súvislosti s migračnou krízou zachrániť.

Sobotňajšiu demonštráciu v Bratislave zorganizovalo málo známe slovenské hnutie Odvaha – Veľká národná a proruská koalícia, ktoré sa bude uchádzať o hlasy voličov v marcových parlamentných voľbách.

„Je najvyšší čas, aby sme sa spoločne postavili proti svojvôli politikov, ktorí na príkaz finančných elít a proti vôli ľudu spustili násilnú islamizáciu národných štátov v Európe. Hanba vám, politici krajín NATO, že pod rúškom demokracie vediete dobyvačné vojny na Blízkom východe a v severnej Afrike. Sú to tieto dobyvačné vojny, ktoré produkujú masy migrantov,“ povedal líder hnutia Odvaha Ján Pavliš.

Účastníci zhromaždenia si do centra Bratislavy priniesli slovenské vlajky a nápismi „Stop Islam“. V dave boli aj priaznivci krajnej pravice, ktorá vlani v rôznych mestách na Slovensku organizovala demonštrácie proti príchodu migrantov do Európy, ktorých sa spravidla zúčastnilo omnoho viac ľudí ako sobotňajšieho protestu.

283 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #demonštrácia #islamizácia