Diaľnice a rýchlostné cesty na Slovensku sú zjazdné

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne mokrý, informuje Slovenská správa ciest.

10.02.2016 08:36
debata

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký. Kašovitý až utlačený sneh do hrúbky dvoch centimetrov sa miestami nachádza na cestách v hornatejších oblastiach stredného a východného Slovenska.

Povrch vozoviek na horských priechodoch (HP) je prevažne mokrý, okrem HP Herlianske Sedlo a Čertovica, kde sa na vozovke nachádza vrstva utlačeného alebo kašovitého snehu do hrúbky jedného centimetra.

Dohľadnosť 100 metrov je pre silný dážď v lokalitách Zavar, Dobrá Niva, Dovalovo, Liptovský Mikuláš, Voznica, Piešťany, Nitra, Banská Bystrica, Čataj, Hronský Beňadik, Stožok, Kremnička, Vígľaš, Važec, Detva, Hronská Breznica, Žarnovica, Dechtáre, Podtureň, Východná, Zeleneč, Vlčkovce, Zálužie, Stráže, Zvolen Banská Belá, Dedova Jama.

Zľadovatený sneh hrúbky do jedného centimetra sa miestami vyskytuje na ceste II/526 hr. okresu Detva/Poltár – Kokava nad Rimavicou. Utlačený alebo kašovitý sneh do dvoch centimetrov sa nachádza na cestách I/72 Čertovica – Kráľova Lehota, II/537 Podbanské – Tatranská Polianka, II/584 Srdiečko – Bystrá, II/531 hr. okr. RA/BR – Červená Skala a na cestách III. tried v obvode Brezno.

debata chyba
Viac na túto tému: #zjazdnosť ciest