Biele vrany kritizovali zverejnenie dokumentov o Matovičovi

Biele vrany na kandidačnej listine hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) podrobili kritike premiéra Roberta Fica za informovanie o účtovníctve lídra hnutia Igora Matoviča.

12.02.2016 12:17
debata (162)

Ako povedala v piatok na tlačovej besede Viera Dubačová, Fico zneužil úrad premiéra. „Objavujú sa najatí svedkovia. Premiér v priamom prenose prekročil zákon. Daňové informácie nemal právo zverejniť. Premiér ohrozuje demokratický štát a zastrašuje ľudí,“ uviedla.

Súčasný poslanec hnutia Ján Mičovský zdôraznil, že Biele vrany vytvoril Robert Fico, ktorý do riadenia krajiny vniesol systémovú korupciu. „Biele vrany sú chybou v tomto systéme,“ vyhlásil s tým, že existencia Bielych vrán dokazuje, že si všetkých nekúpi a nezastraší. Nikdy sa podľa neho v klube OĽaNO nestalo, aby porušovali ústavu v tom, že poslanec vykonáva mandát slobodne a nie je viazaný žiadnymi príkazmi. Premiéra sa pýtal, ako je možné, že občania sú okrádaní na zmanipulovaných súťažiach. „Premiér už nedokáže vycúvať z náručia oligarchov,“ konštatoval.

Alan Suchánek, ktorý otvoril kauzu nákupu predraženého CT piešťanskou nemocnicou, povedal, že predseda vlády má skreslený pohľad na verejný záujem. „Premiér mal posunúť informácie orgánom činným v trestnom konaní. Nemal ich zverejňovať,“ upozornil. Suchánka Matovič svojimi argumentmi presvedčil. Veronika Remišová zdôraznila, že ona pri kauze kompa tiež poukazovala na rôzne dokumenty, ale všetky získala legálne.

162 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #OĽaNO #Igor Matovič