Ste taká futbalová baletka, povedal Kaliňák Matovičovi

Igor Matovič odkedy je v politike, sa snaží postaviť do polohy etalónu čistoty a všetkých, či napravo, alebo naľavo, obviňuje bez dôkazov z toho, že sú zlodeji a gauneri. Preto je verejným záujmom, aby sa verejnosť dozvedela, ako previedol Matovič svoju firmu. V relácii O 5 minút 12 televízie RTVS to vyhlásil minister vnútra Robert Kaliňák.

14.02.2016 15:15
Robert Kaliňák Foto: ,
Minister vnútra Robert Kaliňák.
debata (450)

Matovič vyhlásil, že premiér Robert Fico zneužil svoj úrad na obvinenie opozičného politika. Zdôraznil, že porušil zákon, lebo zverejnil niečo, čo podlieha daňovému tajomstvu.

Kaliňák vyčítal Matovičovi, že v roku 2008, deň pred daňovou kontrolou, predal firmu človeku, ktorý potrebné zdroje na kúpu firmy nemal. Za najvtipnejšie Kaliňák označil, že Matovič odovzdal svojmu zamestnancovi – Pavlovi Vandákovi aj celé účtovníctvo. To, že Matovič mal dostať pokutu približne 2,5 milióna korún podľa ministra vnútra spochybňuje, že poctivo platil dane. „Celý ten príbeh, ktorý sa o sebe snažil pán Matovič nakresliť, dostal obrovské trhliny, respektíve sa zrútil ako domček z kariet,“ dodal Kaliňák.

Matovič takisto tvrdí, že pred približne mesiacom premiér zabezpečil, aby po internete kolovali výpisy z účtov jeho manželky. „Nikto nemá šancu sa k nim dostať, iba pán minister Kaliňák, policajný prezident, ktorého si pán minister dosadil, a pán premiér. Zabezpečili, aby cez anonymného blogera kolovali na internete výpisy z účtov mojej manželky rovno z troch bánk,“ vyhlásil Matovič a označil to za zneužívanie moci.

To nás podľa neho dostáva na úroveň Bieloruska, Severnej Kórey alebo stredoafrických krajín, kde diktátori zneužívajú moc. „Ja naozaj čakám, keď klesnú tak hlboko, že začnú vyťahovať záznamy na svojich oponentov zo zdravotnej dokumentácie,“ dodal Matovič. Takisto pripomenul, že poslankyňa za Smer Renáta Zmajkovičová už pred pár rokmi Matoviča konfrontovala s tými dokumentmi, ktoré Fico „ukázal ako novinku 25 dní pred voľbami“.

Takisto podotkol, že platí najvyššie dane v Trnavskom kraji. Šéf rezortu vnútra ďalej zdôraznil, že Fico nemá informácie o predaji firmy z polície. „Za nás môžem garantovať, že z polície nie sú, my sme ich nemali. Som rád, že nám ich premiér odovzdal a polícia bude konať,“ povedal Kaliňák.

Matovič ministrovi pripomenul kauzu Kovošrot, pričom Kaliňáka obvinil, že robil tzv. bieleho koňa. To Kaliňák odmietol, tvrdí, že ide o starú kauzu, ktorú už všetky médiá prešetrili.

„Matovič rozpráva takéto Nagasaki a Hirošimy a vymyslí si Belize, a tak ďalej,“ zareagoval Kaliňák s tým, že kauza Kovošrot bola preverovaná policajným úradom dva roky a zistili, že tam nebolo žiadne porušenie.

„Biely kôň nemôžem byť preto, lebo som tú firmu kúpil a pretože dodnes som jej vlastníkom,“ vyhlásil minister vnútra s tým, že nikdy nemal problém hovoriť o tomto s novinármi, pretože je v politike.

„Nikdy som sa nesťažoval a neplakal. Vy ste taká futbalová baletka, vy proste všetkých skopávate odzadu, odstavíte všetkých ľudí, ktorí vám dobre poslúžili a potom ste ich odkopli. Ste futbalová baletka, do ktorej, keď sa niekto oprie, tak kľakne na kolená a rozplače sa pred rozhodcom. Nikdy ste neboli chlap,“ vyhlásil na adresu Matoviča šéf rezortu vnútra.

Matovič trval na tom, že svoju firmu predal v súlade so zákonmi a zareagoval, že chlap nie je premiér, ktorý využil autoritu predsedu vlády, slovenskú a európsku vlajku za ním na tlačovej konferencii. „Nič z toho nie je pravda,“ dodal s tým, že sa teší na vyhodnocovanie klamstiev po dnešnej relácii.

„Kaliňák dlhodobo vychádza ako človek, čo najviac v tejto relácii klame, dnes si ešte zlepší skóre,“ uviedol Matovič a uzavrel tému s tým, že on a Kaliňák očividne žijú v dvoch svetoch. „Váš svet je získať moc, ja túžim po Slovensku, z ktorého nebudú musieť utekať deti a rodičia dúfať, že raz za týždeň im zavolajú“.

Politici sa venovali aj utečeneckej a migračnej kríze. Podľa Matoviča by sa ľudia nemali nechať ohlupovať touto témou a pripomenul, že aj opozícia odmieta kvóty. Oveľa väčším problémom je, že 3 000 ľudí zomiera iba preto, že Smer-SD rozkráda zdravotníctvo. Vyzval ľudí, aby išli voliť.

„Nemusia nás, nech si vyberú SaS, Most-Híd, KDH, Sieť,“ vyzval Matovič. Kaliňák informoval, že téma povinných kvót na prerozdeľovanie migrantov sa opäť dostáva na stôl. Myslí si, že Grécko zlyhalo pri ochrane schengenských hraníc a ani ich nechcú chrániť pre svoje žabomyšie vojny s Tureckom.

450 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Robert Kaliňák #Igor Matovič