Žilinská nemocnica prijala 24 nových sestier

V žilinskej fakultnej nemocnici stiahlo výpovede zatiaľ 49 sestier. Vedenie nemocnice medzitým prijalo aj 24 nových, stále jej však chýba viac ako 80 zdravotných sestier a pôrodných asistentiek.

17.02.2016 16:13
debata (10)

"Na tieto pozície môžu byť prijaté sestry a pôrodné asistentky, ktoré k 31. januáru 2016 podali výpoveď. Predstavitelia Odborového združenia sestier a pôrodných asistentiek na dnešné rokovanie s vedením nemocnice v súvislosti s nástupom sestier do práce neprišli. Termín stretnutia vedenie nemocnice stanovilo na základe výzvy združenia,“ uviedla v stredu hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline Viera Jurčiová. Zároveň dodala, že vedenie nemocnice je aj naďalej otvorené rokovaniu s každou sestrou o jej návrate a pracovných podmienkach osobitne.

Odborové združenie požaduje návrat všetkých sestier a pôrodných asistentiek, čo však už v súčasnosti podľa Jurčiovej nie je možné. "Nemocnica počas januára a februára prijala 24 nových sestier, aby zachovala zdravotnú starostlivosť o pacienta. Do konca februára a počas marca nastúpia ďalšie nové sestry. Nemocnica k dnešnému dňu eviduje aj 14 žiadostí sestier o vystúpenie z odborového združenia,“ dodala Jurčiová.

V Univerzitnej nemocnici Martin už stiahlo výpovede aj zvyšných 34 sestier. V decembri tam podalo hromadnú výpoveď 163 sestier a pôrodných asistentiek. „Všetky sestry stiahli svoje výpovede ešte počas trvania výpovednej doby. Nemocnica počas trvania výpovedí pracovala v nezmenenom režime, chod zariadenia nebol nijako narušený. Pacienti dostávali komplexnú zdravotnú starostlivosť a štrajk sestier v Martine nepocítili,“ uviedla hovorkyňa martinskej univerzitnej nemocnice Katarína Kapustová.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #žilinská nemocnica #zdravotné sestry