K štrajkujúcim učiteľom sa pripojila bratislavská VŠVU

Vedenie Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave (VŠVU) a členovia Akademického senátu podporujú požiadavky slovenských učiteľov na základných a stredných školách. Počas prvého štrajkového týždňa sa doň zapojilo viac ako 30 percent pedagógov VŠVU, predpokladajú však, že ich počet ešte narastie.

18.02.2016 18:55
debata (106)

Agentúru SITA o tom informovala PR manažérka VŠVU Nina de Gelder s tým, že aj študenti VŠVU podporujú svojich pedagógov, ktorí sa rozhodli vstúpiť do ostrého štrajku. Študenti vytvorili iniciatívu Mor ho!, ktorá vznikla v galérii Medium VŠVU. Ostrý štrajk tak podporujú svojimi dielami, ktoré reprezentujú ich občianske postoje k problémom slovenskej spoločnosti a vzdelávaniu.

„VŠVU vyhlasuje, že nie je napojená na žiadne politické strany a že iniciatíva pedagógov a študentov školy je prejavom solidarity a spolupatričnosti s učiteľmi materských, základných a stredných škôl,“ uviedla de Gelder. Počas štrajkových dní, ktoré budú trvať do najbližších parlamentných volieb, však bude škola otvorená všetkým iniciatívam pedagógov, študentov a externých partnerov školy, ktoré súvisia s témami vzdelávania, občianskej iniciatívy, umeleckého aktivizmu, či so širšími spoločenskými, kultúrnymi a historickými problémami.

Študentský projekt na podporu štrajkujúcich pedagógov s názvom Mor ho! sa odvoláva na obsah rovnomennej básne Sama Chalúpku namierenej proti krivde, bezpráviu a nespravodlivosti. Priestor Galérie Medium je verejnosti prístupný od 18. februára do 3. marca v čase od 10:00 do 17:00. Výstava v galérii vyvrcholí slávnostnou finisážou 3. marca o 18:30.

106 debata chyba
Viac na túto tému: #VŠVU #štrajk učiteľov