Martin pri odpredaji pozemkov konal v súlade so zákonom

Postup mesta Martin v súvislosti s predajom nepotrebných pozemkov spoločnosti Geonet Invest v roku 2014 bol v súlade so zákonom. Konštatovala to Okresná prokuratúra v Martine po preverení podnetu, ktorý 15. februára podal samotný primátor mesta Martin Andrej Hrnčiar po medializácii celého prípadu.

27.02.2016 09:19
debata (14)

„Som rád, že prokuratúra potvrdila zákonnosť konania mestského zastupiteľstva. Predaj pre mesto nepotrebných a nevyužiteľných pozemkov bol úplne štandardným procesom pri dodržaním všetkých princípov transparentnosti, ktorými sa mesto Martin dlhé roky riadi. Som presvedčený, že hľadanie konšpiračných teórií v nespochybniteľnom postupe najtransparen­tnejšieho slovenského mesta má súvis predovšetkým s blížiacimi sa parlamentnými voľbami,“ povedal Hrnčiar. Primátor Martina je zároveň prvým podpredsedom Siete a trojkou na jej kandidačnej listine.

Portál Aktuality.sk minulý týždeň informoval, že mestské zastupiteľstvo v Martine rozhodlo v roku 2014 najprv o prenájme a o niekoľko mesiacov neskôr aj o predaji nevyužiteľných mestských pozemkov spoločnosti Geonet Invest. V spoločnosti mal v tom čase vlastnícky podiel primátorov brat Martin Hrnčiar, o čom boli mestskí poslanci pri svojom hlasovaní informovaní. Pozemok bol prenajatý a následne predaný za štandardné ceny, vyplývajúce z príslušných všeobecných záväzných nariadení.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #pozemky #Martin #Andrej Hrnčiar