Most-Híd nebude rokovať o vláde so Smerom, ale so Sulíkom

Most-Híd nebude rokovať o vytvorení vlády so Smerom. Ako povedal v pondelok po rokovaní predsedníctva strany jej šéf Béla Bugár, prioritou Mosta-Híd je vytvorenie stabilnej pravicovej vlády.

07.03.2016 19:32
debata (472)

„Budeme o tom rokovať. Ak dostane poverenie vytvoriť vládu predseda SaS Richard Sulík, budeme s ním o tom rokovať. Pre nás je priorita stabilita,“ vyhlásil Bugár.

Pravicová vláda však nemôže vzniknúť bez účasti alebo podpory Slovenskej národnej strany (SNS). „Nie my dostaneme poverenie. Sulík musí vyrokovať s jedným, aj s druhým,“ povedal na možnú spoluprácu s národniarmi Bugár. Potom sa podľa neho Most-Híd rozhodne, až to Sulík vyrokuje.

odkaz
promo-volby-mapa-568x90

Most-Híd si bude klásť pri vstupe do vlády aj podmienky. „Budú aj podmienky. Máme program. Vláda musí byť stabilná a musí zabezpečiť splnenie podmienok strán,“ dodal.

Boris Kollár dnes oznámil, že jeho strana Sme rodina by pravicovú vládu v parlamente podporovala. Pravicová vláda zložená zo SaS, OĽaNO, Most-Híd, SNS a Siete s podporou Sme rodina by v NR SR disponovala 87 poslancami.

472 debata chyba
Viac na túto tému: #Most-Híd #parlamentné voľby #voľby 2016