Danko: Budem rokovať len s tým, kto dostane poverenie od prezidenta

Predseda SNS Andrej Danko oznámil, že rokovania o zostavení vlády bude viesť len s tým, kto dostane poverenie od prezidenta.

08.03.2016 13:32
Andrej Danko SNS predseda Foto: ,
Predseda SNS Andrej Danko
debata (223)

Danko pripomenul, že politika SNS bola v minulosti politikou agresivity, hulvátstva, intríg a korupcie. Pod jeho vedením boli nastavené pravidlá, jasné financovanie a všetko úsilie viedlo k tomu, aby sa SNS dostala znova do parlamentu.

Zdôraznil, že základnými piliermi strany sú národné, kresťanské a sociálne a podstatnou esenciou SNS je už aj s ohľadom na jej historické korene maďarská otázka. SNS preto nie je ochotná spolupracovať s nikým, kto hovorí o autonómiách.

odkaz
promo-volby-mapa-568x90

Predsedníctvo strany rozhodlo, že bude rokovania o zostavovaní vlády viesť len s tým, kto dostane poverenie od prezidenta a bude sa lídrov strán pýtať na tie veci, ktoré sú odlišné v ich programoch od politiky SNS. Smeru sa napríklad okrem iného bude pýtať na strategické podniky v rukách štátu, Hídu na ich programové ciele, akými sú autonómia školstva a zdravotnícke otázky. Sulíka sa spýta na jeho postoj k referendu za rodinu. Matoviča, či chce ostať stranou štyroch ľudí a Kollára, či je to možné tvrdiť, že aj ďalej nie je politikom. Nebude rokovať s xenofóbnou stranou, ktorú už v uplynulých dňoch menoval.

„Odmietam hru, kto je s kým,“ povedal Danko a obrátil sa k médiám, aby nepodsúvali verejnosti myšlienku, že SNS je schopná akejkoľvek dohody. "Vylučujem, že SNS ustúpi z národných, kresťanských a sociálnych hodnôt, " povedal.

223 debata chyba
Viac na túto tému: #SNS #parlamentné voľby #Andrej Danko