Podľa Kollárovej strany niekto kupuje poslancov, fakty nepredložila

Šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár musel reagovať na kópie dokumentov, ktoré dostal aj denník Pravda a ktoré majú potvrdzovať jeho spojenie s podsvetím. Na tlačovej konferencii hovoril Kollár o vydieraní novozvolených poslancov, nepredložil však žiadne fakty.

09.03.2016 13:06
Boris Kollár Foto: ,
Predseda strany Sme Rodina Boris Kollár.
debata (160)
Milan Krajniak z hnutia na tlačovej besede povedal, že o vydieranie a kupovanie sa snažia oligarchovia blízki Smeru. Podľa neho z dvoch zdrojov sa dozvedeli, že suma za podporu pokračovania vlády podobnej tej súčasnej je dva milióny eur. „Nie celému Smeru sa to pozdáva a cítili potrebu nás na to upozorniť,“ povedal s tým, že ide o ľudí, ktorí za tejto vlády boli úspešní a chcú v tom pokračovať. „To nie je Robert Fico, ale ľudia v pozadí. Robia to na základe rôznych svojich záujmov,“ uviedol.

Denník Pravda dostal od anonymného zdroja kópie dokumentov, z ktorých vyplýva, že Boris Kollár bol zrejme v minulosti objektom sledovania tajnej služby pre možné kontakty s podsvetím. Autenticitu dokumentov zatiaľ nikto nepotvrdil.

Prvý materiál, ešte z októbra 1990, má vraj poukazovať na to, že niekdajší bos bratislavského podsvetia Peter Steinhübel na prevoz 6 kg heroínu cez hranice použil svojich poskokov, medzi ktorými mal byť aj Kollár.

Druhý dokument, zo septembra 1990, hovorí o tom, že človek menom Boris mal vraj riešiť s Romanom Deákom vývoz dvadsiatich počítačov na opravu do zahraničia, ktoré sa na Slovensko dostali nelegálne. Obaja muži Steinhübel aj Deák boli zavraždení ešte v roku 1999.

zväčšiť
záznam, Boris Kollár
záznam, Boris Kollár
zväčšiť
záznam, Boris Kollár
zväčšiť
záznam, Boris Kollár

Kollár podozrenia odmieta.

„Niektorí ľudia si myslia, že nech voľby dopadnú akokoľvek, urobia si to po svojom. Chcú vytvoriť obraz a vydierať ma cez vymyslené spravodajské hry spred 25 rokov. To, sú veci, ktoré sa dnes len ťažko dajú overiť. S týmto majú pokračovať až kým ma nezlomia. Odkazujem hlupákom, že narazili. Mňa nezlomia,“ vyhlásil Kollár. Podľa neho sú dokumenty lžou a nikdy sa nezaoberal predajom heroínu, ako sa uvádza v materiáloch. „Nikdy som s tým nemal do činenia. Nikdy som sa takýmto činnostiam nevenoval,“ zdôraznil. Cieľom jeho diskreditácie je, aby pravica nemala záujem o podporu jeho hnutia a prípadne si kúpili jeho poslancov.

Podľa Krajniaka poslanecký klub vyjadril jednomyseľne podporu Kollárovi a zhodol sa, že dodržia čo deklarovali, a to, že nepôjdu do žiadnej vlády so Smerom a podporia vznik pravicovej vlády.

160 debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Kollár #Sme rodina