Procházka sa v nedeľu stretol s Kaliňákom, Beblavý odstúpil z postu podpredsedu Siete

Predseda Siete Radoslav Procházka priznal, že sa v nedeľu stretol s podpredsedom Smeru Robertom Kaliňákom. Po tomto oznámení Miroslav Beblavý odstúpil z postu podpredsedu strany Sieť.

09.03.2016 15:12 , aktualizované: 16:36
Radoslav Procházka Foto: ,
Predseda strany Sieť Radoslav Procházka.
debata (230)

„Súčasťou mojej práce je neformálna komunikácia s predstaviteľmi iných parlamentných strán,“ povedal Procházka po neformálnom stretnutí s predsedom SaS Richardom Sulíkom. Procházka opätovne zdôraznil, že s Ficom v nedeľu nerokoval o zostavovaní vlá­dy.

„Kde som v nedeľu bol alebo nebol je moja vec a vec mojich voličov,“ konštatoval Procházka. Ako predseda Siete sa podľa vlastných slov musí neformálne stretávať s predstaviteľmi iných strán a získavať informácie. „Vnímam to ako moju prácu,“ komentoval.

Beblavý odstúpil z postu podpredsedu strany Sieť

„Dôvodom je vážne narušenie mojej dôvery v predsedu strany Radoslava Procházku, ktoré vyplýva nielen z medializovaných informácií, ale aj z priebehu pondelkového predsedníctva strany,“ informuje Beblavý na svojom facebokovom profile.

Zároveň oznámil, že zostáva poslancom NR SR za Sieť. „Toto stanovisko by som prehodnotil vtedy, ak by sa vedenie strany napriek svojim sľubom, potrebám Slovenska a vôli voličov zjavne vyjadrenej vo voľbách rozhodla vytvoriť vládu so stranou SMER-SD,“ napísal tiež na facebooku.

Sulík rokoval s Procházkom, vo štvrtok sa stretne s Kollárom

Procházka upozornil, že v pondelok to bol on, kto predsedníctvu navrhol, aby Sieť nešla rokovať s premiérom Robertom Ficom o zostavovaní kabinetu a predsedníctvo tento jeho návrh odsúhlasilo. Dnes Sieť podľa Procházku oficiálne odmietla pozvanie predsedu Smeru na rokovanie o zostavení vlády. „Máme dôvod robiť si nádeje do budúcna,“ povedal Procházka na margo neformálneho stretnutia so Sulíkom o zostavení pravicovej vlády.

„Chápte, čo je podstatné pre voličov a krajinu. Voliči nechcú vedieť, kto kde bol a kedy, ale čo urobíme pre zlepšenie života občanov,“ uviedol Sulík.

Rozhovor s Procházkom označil za dobrý, vedený v konštruktívnej atmosfére. „Mám nádej, je to na dobrej ceste. Nechcem to zakríknuť,“ komentoval predseda SaS sériu neformálnych rozhovor s lídrami stredopravých strán o novej vláde. Vo štvrtok sa Sulík stretne s Borisom Kollárom, predsedom strany Sme rodina – Boris Kollár. S predsedom Slovenskej národnej strany Andrejom Dankom sa chce Sulík stretnúť po tom, ako dostane od prezidenta poverenie na zostavenie vlády, v prípade, že kabinet nezostaví Robert Fico.

© Autorské práva vyhradené

230 debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Beblavý #Robert Kaliňák #Radoslav Procházka #Sieť