Žitný: Dokumenty o Kollárovi sú autentické

Za dobové považuje dokumenty, ktoré spájajú šéfa strany Sme rodina Borisa Kollára s podsvetím, bezpečnostný analytik Milan Žitný. Rovnako fotografie, na ktorých je Kollár s odsúdeným Jurajom Ondrejčákom alias Piťom, podľa Žitného znamenajú, že prípadná pravicová vláda bude visieť na šnúrke od gatí človeka, ktorý sa dlho pohyboval v podsvetí.

11.03.2016 11:00
debata (428)

Ako možno vyhodnotiť materiály Úradu na ochranu ústavy a demokracie, ktoré majú ukazovať, že Boris Kollár je spájaný s organizovaným zločinom?
Tam niet pochybností, že tie dokumenty sú dobové.

Dajú sa považovať za dôveryhodné?
Myslím, že nemožno spochybňovať autenticitu dokumentov. To sa nedá vymyslieť tak, ako sú vytvorené. Daniel Lipšic hovoril, že dokumenty nemusia byť autentické. Potom však kriticky hovorí o vlastnom prostredí, lebo Úrad na ochranu ústavy a demokracie v Bratislave a v Banskej Bystrici riadili nominanti KDH. Všetko niekdajší kolegovia Lipšica z KDH.

Médiám poslal anonym dve fotografie s odsúdeným šéfom mafiánskej skupiny Piťovcov Jurajom Ondrejčákom spred desiatich rokov. Jeden z mužov na fotografiách Tomáš Rajecký hovorí, že išlo o spoločnú dovolenku a že všetci boli kamaráti s tým, že od neho tieto fotografie neunikli. Ako vnímať tvrdenie Kollára, že nevedel, že je Juraj Ondrejčák známy mafián?

Začiatkom 90. rokov pán Kollár "podnikal“ s Deákom a Steinhübelom a po roku 2000 ho zrazu zase vidíme s ľuďmi z podsvetia. Ako je to možné, že je tu taká kontinuita a pritom hovorí, že s tým prostredím sa rýchlo rozišiel. Rajecký však hovorí, že išlo o spoločnú dovolenku kamarátov. Takže Kollár nevraví pravdu.

Rajecký týmto vyhlásením dal najavo aj Kollárovi, že od neho tá fotka neunikla. Keď Piťa polícia zobrala z jeho domu, urobila tam aj prehliadku. Pokojne sa mohla vtedy tá fotka dostať do nejakých rúk, a keďže vieme, že policajné kruhy sú deravé, takto sa mohla dostať von.

Čo to znamená, že v parlamente bude poslanec, ktorý je na fotografiách s takýmito ľuďmi?
Voliči mu dali hlas, tak v parlamente sedieť bude. Spoločné fotografie žiadnou trestnou činnosťou neboli. Ak bola trestná činnosť začiatkom 90. rokov, tak je už premlčaná. Ak bude Boris Kollár podporovať vládu, je to otázka na nového premiéra, ako sa s tým chce vyrovnať.

Tento typ vlády bude visieť na šnúrke od gatí človeka, ktorý sa pohyboval dlho v podsvetí. Ak tvrdí, že sa s tým prostredím z kraja 90. rokov rozišiel, tak vidíme, že to nie je pravda.

zväčšiť
záznam, Boris Kollár
zväčšiť
záznam, Boris Kollár
zväčšiť
záznam, Boris Kollár
zväčšiť
záznam, Boris Kollár

© Autorské práva vyhradené

428 debata chyba
Viac na túto tému: #piťovci #mafia #Boris Kollár #Milan Žitný