Matovič ohrozuje rokovania o vytvorení pravicovej vlády, tvrdí Most-Híd

Strana Most-Híd vyzýva všetky strany, ktoré sa zúčastňujú na rokovaniach o zostavení pravicovej vlády, k uvážlivým, stabilizujúcim krokom a vyjadreniam. Týka sa to predovšetkým predsedu OĽaNO-NOVA Igora Matoviča, ktorý si podľa Mostu-Híd neuvedomuje, že svojimi krokmi ohrozuje rokovania o vytvorení pravicovej vlády.

11.03.2016 14:23
debata (208)

Informoval o tom hovorca Mostu-Híd Matej Kováč s tým, že Most-Híd mrzí, že Matovič pokračuje vo svojich hrách aj po voľbách. Narážal tým na piatkový Matovičov status na sociálnej sieti, v ktorom líder OĽaNO uviedol, že podľa Oszkára Világiho by sa mal Most-Híd správať zodpovedne a mal by ísť do koalície so Smerom.

„Ak ide Igorovi Matovičovi o zostavenie pravicovej vlády a nie o prekrytie svojich problémov, ktoré skôr alebo neskôr môžu spôsobiť problémy v koalícii, mal by s vyhláseniami voči kolegom už raz prestať, pretože dôveru, na ktorej musí vláda stáť, posúva na minimálnu úroveň,“ píše sa v stanovisku Mostu-Híd.

Postoj Mostu-Híd sa od volieb v ničom nezmenil – rokovať o zostavení vlády s Robertom Ficom strana odmietla a bude pokračovať v rokovaniach o vytvorení stabilnej pravicovej vlády. „Pritom bude dôležité, koľko mandátov vie do takejto zostavy garantovať každá zúčastnená strana vrátane hnutia OĽaNO Igora Matoviča,“ uvádza sa v stanovisku strany.

208 debata chyba
Viac na túto tému: #Most-Híd #OĽaNO #parlamentné voľby #Igor Matovič #voľby 2016