Sulík: Problémové rezorty obsadia strany, ktoré zlyhali. Matovič hovorí o kradnutí

Rezorty, v ktorých sú najväčšie problémy, ako napríklad rezort školstva, vnútra a hospodárstva, obsadia nominanti strán, ktoré už v minulosti pri ich riadení závažne zlyhali, myslí si predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík.

16.03.2016 19:09
debata (185)

„Mám na mysli Smer a SNS. Vidíme, že strana Sieť bude vo vláde Roberta Fica úplným outsiderom. Spolu s vágnymi a v niektorých prípadoch aj pomýlenými prioritami tohto zoskupenia tak už dnes vidíme predobraz vlády, ktorá nedokáže riešiť závažné spoločenské problémy vrátane boja s korupciou a klientelizmom,“ reagoval Sulík na dohodu Smeru, SNS, Mosta-Híd a Siete pri zostavovaní novej vlády.

Rozdelenie ministerstiev podľa lídra liberálov potvrdilo dominanciu Smeru v budúcej vláde, čo podľa neho samozrejme nie je žiadne prekvapenie.

Sieti a Mostu-Híd ide podľa Matoviča o podiel na lupe

Hlavná programová náplň, pre ktorú strany Most-Híd a Sieť prijali miesto v rodiacej sa tretej vláde Roberta Fica, je podľa predsedu OĽaNO-NOVA Igora Matoviča rozkrádanie eurofondov počas nastávajúcich štyroch rokov.

„Ministerstvá dopravy a životného prostredia patria k rezortom, v ktorých sa čerpajú eurofondy v najvýraznejšej miere. Podľa toho, čo si obe strany vybrali, dokázali, že im nejde o pozitívnu zmenu na Slovensku, ale len o podiel na lupe,“ povedal Matovič. Rezort dopravy by mal viesť nominant strany Sieť, ministerstvo životného prostredia kandidát Mosta-Híd.

„Počet ministerstiev, ktoré dostali Most-Híd a Sieť vo vláde Roberta Fica, zodpovedá tomu, ako hlboko pri tejto zrade klesli,“ konštatoval Matovič. Podľa jeho slov sa opakuje prvá Ficova vláda, akurát miesto HZDS teraz statočne zaujali Most-Híd a Sieť.

185 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Richard Sulík #Igor Matovič #zostavenie vlády #SASKA