Za žiletkovým plotom Hlina zostal sám

Len niekoľko dní po tom, čo úplne vymenený, vyfešákovaný v obleku, sľúbil, že ak sa stane šéfom KDH, prenechá svoje povestné murovania a ploty mládežníkom z hnutia, nevydržal.

18.03.2016 12:00
Alojz Hlina, plot, žiletky Foto: ,
Alojz Hlina.
debata (97)

Alojz Hlina včera staval ďalší plot. Tentoraz žiletkový pred Úradom vlády. Asi už neverí, že by sa mu jeho plán s predsedníckou stoličkou naozaj mohol vydariť.

„Repíkom, vojnovým antibiotikom, som sa už vyliečil z povolebných rán. V uliciach som bol aj predtým, vyrástol som tam. A neprekážajú mi. Len som sa na ne vrátil,“ vyhlásil včera Hlina pri svojom plote s veľkým nápisom „R. Fico. Ten váš plot nás vyjde strašne draho“. A hlúčiku novinárov, keďže z náhodných okoloidúcich sa nepristavil nikto, sa vyspovedal z frustrácie, ktorú mu spôsobili skončené voľby, keď kresťanskí demokrati, za ktorých kandidoval, zamrzli pred bránami Národnej rady.

Bývalého a aj budúceho premiéra obvinil Hlina z „predvolebného šialenstva“, keď sa mu vraj okrem ostnatých plotov na hraniciach podarilo postaviť ploty aj v hlavách ľudí, medzi susedmi, mestami, stranami, cirkvami… ktoré bude treba dlho boriť. Pokritizoval politikov, ktorí momentálne s Ficom rokujú o zostavení vlády. „To som nepovedal!“ ohradil sa však neskôr po otázke, či je naozaj presvedčený, že pre Slovensko by bol výhrou pravicový kabinet. Podľa neho by v každej zo strán alternatívneho Sulíkovho zoskupenia tiež hrozili nášľapné míny. Uznal, že aj vo „večne pravicovej“ Bratislave si oligarchovia s požehnaním radných vždy robili, čo sa im zachcelo.

© Autorské práva vyhradené

97 debata chyba
Viac na túto tému: #plot #KDH #Alojz Hlina