Lídri štyroch politických strán podpísali koaličnú dohodu

Lídri strán Smer, SNS, Most-Híd a Sieť Robert Fico, Andrej Danko, Béla Bugár a Radoslav Procházka slávnostne podpísali dohodu o spoločnej koalícii.

22.03.2016 16:00
vláda, podpis koaličnej zmluvy, Fico,... Foto: ,
Lídri strán Smer, SNS, Most-Híd a Sieť pri podpise koaličnej zmluvy.
debata (164)

Predseda vlády a šéf Smeru Robert Fico na úvod vyhlásil, že podpis koaličnej zmluvy sprevádzajú aj neradostné pocity ako veľký smútok či obava. Významný slávnostný akt podľa Fica zatienili tragické udalosti v Bruseli.

„Mám obavu, či dokážu demokratické režimy, ktoré sú typické svojou politickou korektnosťou reagovať na podobné javy,“ uviedol Fico s tým, že len stabilné a silné vlády sú schopné adekvátne reagovať na terorizmus.

„Ak chceme aby sa Slovensku darilo, potrebujeme bezpečnosť a pokoj v krajine,“ uviedol Fico s tým, že okrem programových priorít budúcej vlády je predpokladom pre úspech a rozvoj Slovenska najmä bezpečnosť.

Predseda strany SNS Andrej Danko uviedol, že sa plní jeho sen, keďže najstaršiu politickú stranu opäť dostal do vlády. „Tak ako sa menila SNS, musia sa meniť aj politické vzťahy,“ uviedol na margo novej koalície s tým, že ide o vládu obrovských kompromisov. Politici si podľa jeho slov boli vedomí svojej zodpovednosti a prekonali svoje egá „aby nebolo v budúcnosti v parlamente zoskúpenie ľudí, ktorí riešia problémy zbraňami,“ dodal Danko.

Podľa šéfa strany Most-Híd Bélu Bugára sa Slovensko mení. „Volebné výsledky postavili každého z nás pred ťažké rozhodnutie, keď pred Európou sú veľké výzvy a Slovensko potrebuje stabilnú vládu,“ uviedol Bugár.

Podľa lídra strany Sieť Radoslava Procházku má nová vláda záväzok konať za všetkých občanov Slovenska bez ohľadu na to, koho volili.

Politici si pred samotným aktom podpisu uctili obete bruselských útokov minútou ticha.

© Autorské práva vyhradené

164 debata chyba
Viac na túto tému: #voľby 2016 #koaličná dohoda