Glváč: Nový minister obrany Gajdoš je dobrá voľba, no bude to mať ťažké

Nominácia doterajšieho zástupcu náčelníka Generálneho štábu OS SR Petra Gajdoša na pozíciu ministra obrany je dobrá voľba. Myslí si to exšéf rezortu Martin Glváč.

23.03.2016 10:33
Martin Glváč Foto: ,
Exminister obrany SR Martin Glváč.
debata (11)

Ako uviedol pre médiá, je rád, že vo funkcii ho nahradí človek, ktorý bol pri všetkých dôležitých rozhodnutiach v rezorte, či už pri tvorbe zákonov, alebo pri modernizačných projektoch.

Glváč zdôraznil, že Gajdoš, ktorý je z vojenského prostredia, „sa bude teraz musieť prehodiť na druhú stranu a variť z toho, čo mu dá rozpočet“.

Bude musieť zodpovedať za všetko a bude to mať veľmi ťažké, myslí si ďalej exminister obrany. Glváč je však pripravený svojmu nástupcovi, nominantovi koaličnej SNS, v prípade potreby pomáhať.

Exminister uviedol, že na Gajdoša čaká stabilizovaný rezort, ktorý však potrebuje viac finančných prostriedkov. Pred novým ministrom sú podľa Glváča rozhodnutia o modernizačných projektoch, ale nie všetko je len o nákupoch. Je potrebné reflektovať bezpečnostnú situáciu v Európe a vo svete, a preto treba podľa Glváča urobiť zmeny v štruktúre Ozbrojených síl SR.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Glváč #minister obrany #Peter Gajdoš