SNS chce miesta vo vedení Policajného zboru

Koaličný partner SNS má v rezorte vnútra okrem zrušenia tendra na radary a zníženia pokút aj ďalšie požiadavky. Má záujem o miesto policajného viceprezidenta.

30.03.2016 10:00
debata (31)

Podľa informácií denníka Pravda policajný prezident Tibor Gašpar zostane vo svojej funkcii, rozhodovať sa má o výmene 1. viceprezidenta Milana Lučanského alebo viceprezidenta Ľubomíra Ábela.

SNS tieto informácie nepoprela. „Bezpečnostné rezorty majú svoje osobitné režimy. Neboli predmetmi rokovaní v zmysle jednotlivých rezortov. Je však pravda, že SNS požaduje od Prezídia Policajného zboru, ako aj iných bezpečnostných zložiek systémové zmeny," reagovala hovorkyňa SNS Zuzana Kohútková. Kto konkrétne by mal terajších funkcionárov nahradiť, hovorkyňa neodpovedala.

Ministerstvo vnútra tvrdí, že o nárokoch národniarov na tieto posty sa nerokovalo, rovnako oficiálne nebola vznesená žiadna požiadavka.

Podľa novely zákona o štátnej službe príslušníkov Policajného zboru, prezidenta Policajného zboru, viceprezidenta a najvyššieho nadriadeného, ktorý riadi inšpekčnú službu, vymenúva do funkcie minister vnútra. Ten môže týchto funkcionárov odvolať aj bez uvedenia dôvodu.

© Autorské práva vyhradené

31 debata chyba
Viac na túto tému: #SNS #ministerstvo vnútra #Policajný zbor #viceprezident