Rešpektujem právo každého na názor, reaguje Plavčan na protest

Rešpektujem v plnej miere právo každého človeka vyjadriť svoj názor. Každý má však aj zodpovednosť za budúcnosť, v tomto prípade školskej reformy. Minister školstva Peter Plavčan to povedal na brífingu v súvislosti s protestom, ktorý v utorok organizujú Odborový zväz pracovníkov školstva a vedy na Slovensku a signatári Deklarácie na podporu skvalitňovania podmienok a úrovne vzdelávania a vedy na Slovensku.

19.04.2016 14:56
ministerstvo skolstva, rokovanie, peter plavcan Foto: ,
Minister školstva Peter Plavčan.
debata (3)

Plavčan zároveň pripomenul, že na príprave programového vyhlásenia vlády spolupracovalo takmer 30 organizácií a tiež školské odbory. V tomto dokumente sa podľa ministra školstva prvýkrát objavili aj konkrétne čísla, a to nárast financií do školstva za štyri roky o dve miliardy eur a tiež platové tarify.

„Ministerstvo školstva považuje tieto údaje za nevyhnutné minimum. V tomto momente sa snažíme uskutočňovať prvé kroky na to, že po schválení programového dokumentu začneme pracovať na jeho plnení tak, aby čo najskôr boli preukázané prvé výsledky,“ hovorí Plavčan s tým, že ak dokážu rýchlo uskutočniť prvé výsledky, tak potom verí, že sa s partnermi dohodnú aj na pokračovaní reformy a na jej finančnom zabezpečení.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Odborový zväz pracovníkov školstva a vedy na Slovensku #protest učiteľov #Peter Plavčan