Prezidentom Slovenskej rektorskej konferencie sa stal znova Kropil

Na čele Slovenskej rektorskej konferencie bude stáť v najbližších dvoch rokoch znova rektor Technickej univerzity vo Zvolene Rudolf Kropil.

31.05.2016 13:11
Rudolf Kropil Foto:
Rektor Technickej univerzity vo Zvlene profesor Rudolf Kropil bude stáť v čele Slovenskej rektorskej konferencie aj ďalšie dva roky.
debata (3)

Rozhodli o tom členovia konferencie na pondelkovom zasadaní vo Zvolene, na ktorom si zvolili svoje prezídium na nastávajúce dva roky. Okrem prezidenta volili aj dvoch viceprezidentov. Stali sa nimi rektor Univerzity Komenského v Bratislave Karol Mičieta a rektor Trnavskej univerzity v Trnave Marek Šmid. Všetkým trom začne plynúť druhé funkčné obdobie 5. júna.

Rudolf Kropil za svoje priority pokračovania svojho mandátu vo funkcii prezidenta Slovenskej rektorskej konferencie považuje presadzovanie požiadavky na zvýšenie finančných zdrojov pre vysoké školy z verejných zrojov, trvalé zvyšovanie kvality vysokoškolského vzdelávania a propagáciu slovenského vysokého školstva v národnom a medzinárodnom prostredí.

„Na Slovensku máme kvalitné vysoké školy, ktoré sú konkurencieschopné sa krajinami V4. Našou nevýhodou je neporovnateľné finančné prostredie s vyspelými krajinami. Ako prezident Slovenskej rektorskej konferencie budem presadzovať zvyšovanie kvality vo vysokoškolskom vzdelávaní a vo vede. Pre realizáciu tohto zámeru je potrebná intenzívna komunikácia vo vnútri vysokoškolského prostredia, ako aj s verejnosťou,“ uviedol Kropil.

Konferencia sa opätovne zaoberala aj otázkou financovania kontinuálneho prístupu k elektronickým informačným zdrojom aj postupom riešenia dlhodobých problémov, ktoré súvisia s korekciami čerpania štrukturálnych fondov EÚ, uloženým vysokým školám. Slovenská rektorská konferencia je jedným z orgánov reprezentácie vysokých škôl na Slovensku.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenská rektorská konferencia