Príčiny požiaru budovy v Karlovej Vsi vyšetrujú

Bratislavskí hasiči od utorkového večera zasahujú pri požiari bývalej budovy polície na Janotovej ulici v Karlovej Vsi v Bratislave.

01.06.2016 07:28 , aktualizované: 11:54
požiar, hasič Foto: ,
Hasič počas hasenia požiaru budovy v Karlovej Vsi.
debata (2)

Na brífingu pri zhorenej budove o tom informoval veliteľ Hasičského a záchranného útvaru Hlavného mesta SR Bratislavy Marián Bugár. Rozsiahly požiar vznikol v utorok o jedenástej hodine večer, hasičom sa ho podarilo lokalizovať v stredu o tretej ráno.

„V tejto chvíli nie je možné vylúčiť žiadnu z príčin požiaru,“ pripomenul Bugár s tým, že hasiči pokračujú v likvidačných prácach. „Celé požiarisko musíme rozobrať, odstrániť zvyšky objektu tak, aby po našom odchode nebol priestor nebezpečný pre obyvateľov,“ dodal Bugár. Pri požiari sa podľa neho nezranili ani obyvatelia, ani hasiči.

Na mieste požiaru v priebehu noci zasahovalo viac ako štyridsať profesionálnych hasičov z Bratislavy a dobrovoľní hasiči z DHZO Stupava, Rusovce a Podunajské Biskupice. Podľa bratislavskej policajnej hovorkyne Tatiany Kurucovej sa pri požiari prepadávali stropy a konštrukcie budovy. Pre sálavé teplo evakuovali z vedľajšej bytovky 47 obyvateľov, ktorých previezli do kultúrneho domu, ich príbytky boli podľa starostky Karlovej Vsi Dany Čahojovej zadymené. Ako ďalej pred novinármi Čahojová objasnila, objekt bol zatvorený a zabezpečený.

Naposledy tu boli kancelárie štátnej polície, niekoľko rokov je však prázdny. Objekt je na pozemku mestskej časti a starostka povedala, že v minulosti uvažovali nad tým, že tu zriadia dom pre seniorov. Túto lokalitu však vyhodnotili ako nevhodnú. Čahojová podotkla, že samospráva v tejto chvíli nemá žiadny plán, čo s týmto pozemkom bude. „Hlavné mesto SR Bratislava hľadalo pozemky na výstavbu náhradných nájomných bytov, ponúkli sme túto možnosť, mesto ju vylúčilo,“ objasnila s tým, že na priľahlom bytovom dome sú poškodené okná, balkóny a možno aj fasáda.

Požiar vypukol v  bývalej budove polície na... Foto: Ivan Majerský, Pravda
požiar, hasiči Požiar vypukol v bývalej budove polície na Janotovej ulici.

„Hneď ako nám to polícia umožní, budeme musieť začať so sanačnými prácami,“ doplnil karloveský vicestarosta Branislav Záhradník s tým, že mestská časť nemala informácie o tom, že by v objekte bývali bezdomovci. V tomto momente podľa neho nevedia odhadnúť, aká škoda požiarom budovy mestskej časti vznikla. „Výšku materiálnej škody vyčíslia dodatočne,“ uzavrela bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová s tým, že polícia začala trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovania cudzej veci.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #Karlova Ves