Pomýlená hymna alebo pes na ihrisku. Staviť sa dá na rôzne veci.

Európsky šampionát vo futbale nebude zapĺňať len francúzske štadióny či miesta pred televízormi, ale aj stávkové kancelárie a ich internetové stránky. Tipnúť sa bude dať na všeličo.

10.06.2016 14:00
debata

Na víťaza, ale aj na to, či na ihrisko vbehne pes, alebo fanúšik. Stávkové kancelárie označujú majstrovstvá za top udalosť sezóny. Prispela k tomu aj naša účasť.

Futbal je vo všeobecnosti najtipovanejším športom a majstrovstvá Európy a sveta sú jeho absolútne najvýznamnejšími udalosťami. „Záujem o stávkovanie je teraz veľmi vysoký. Tipuje sa oveľa viac ako po iné roky v tomto mesiaci. Nárast je takmer o 100 percent. Súvisí to aj s tým, že na majstrovstvách Európy štartuje aj naša reprezentácia,“ zhodnotil riaditeľ pre bookmaking stávkovej kancelárie Niké Richard Slušný.

Majstrovstvá rozdelil na niekoľko vrcholov z pohľadu tipujúcich, pričom prvý z nich je už dnes pri ich štarte. Druhý bude nasledovať hneď v sobotu, keď odohrá prvý zápas naše mužstvo, a podobné to bude pri každom jeho zápase. Najviac stávok sa však podľa neho podáva vo vyraďovacej časti, teda od osemfinále, a úplne najvyšší záujem očakávajú kancelárie pred finále.

„Ľudia môžu okrem klasických stávok pred zápasom tipovať aj „live“ počas rozohratých jednotlivých zápasov, čo sa stáva úplným fenoménom. Väčšina stávok sa už prijíma počas zápasu, nie ako voľakedy, pred jeho začiatkom,“ vysvetlil Slušný.

Tipy sa podávajú napríklad na celkové poradie, poradie v skupinách, na najlepších strelcov na šampionáte aj v jednotlivých tímoch. Okrem toho sú k dispozícii aj kuriózne stávky. Napríklad či odovzdá trofej víťazovi Brigitte Bardot alebo Gérard Depardieu, či na ihrisko vbehne pes, alebo fanúšik, či tréner Kozák pri oslave gólu vybozkáva hráča, či sa anglická kráľovná príde pozrieť na finále, ak tam budú hrať Angličania, alebo či zahrajú počas majstrovstiev niektorému tímu nesprávnu hymnu.

Najvyššiu výhru Niké v rámci futbalových majstrovstiev doteraz podľa Slušného vyplatilo v roku 2004, keď tipujúci správne predpokladal že majstrom Európy sa stane prekvapujúco Grécko a pri kurze 150 vyhral vtedy pol milióna korún, čiže terajších približne 17 000 eur. „Pri majstrovstvách Európy je bežne v ponuke viac ako 150 stávkových príležitostí na zápas. Máme vypísané aj špeciálne stávky, napríklad na to, že Škrteľ dá gól hlavou proti Walesu, je kurz 12. Už sme prijali stávky na to, že Slovensko sa stane majstrom Európy s kurzom 130 za 200 eur, ale aj na to, že úvodný výkop bude mať Rumunsko, za 1¤000 eur,“ spresnil Tibor Švarda, marketingový manažér stávkovej kancelárie Fortuna.

V majstrovstvách vidia príležitosť aj sviatoční tipujúci, ktorí bežne do stávkových kancelárií nechodia. Strhne ich ošiaľ navôkol a tiež sa pokúsia odhadnúť niektorý z výsledkov alebo nejakú okolnosť zápasu. Najviac sa tipujú naše zápasy. „Slovensko je účastníkom šampionátu, a keď sa bude našim dariť, tak to môže byť najtipovanejší futbalový šampionát vôbec,“ konštatoval Švarda.

„V množstve tipujúcich zatieni EURO pri účasti Slovenska tento rok aj podujatia, ako sú majstrovstvá sveta v hokeji, prípadne olympiádu,“ doplnil vedúci kurzového oddelenia stávkovej kancelárie DOXXbet Milan Kačiak.

Niektorí stávkujúci sa spoliehajú výlučne na výkony nášho mužstva, ďalší skôr na zahraničné reprezentácie. „Výhra by ma veľmi potešila. Teraz práve vyberám zápasy, na ktoré stavím. Riadim sa skôr intuíciou a samozrejme, že stavím aj na našich futbalistov,“ povedal nám pri prezeraní kurzov v jednej z bratislavských stávkových kancelárií Peter. Ide u neho však skôr o výnimočnú príležitosť, keďže pravidelne netipuje.

Naopak, Oliver, ktorého sme zastihli už pri východe z kancelárie, skúša šťastie a kombinačné schopnosti pravidelne. Väčšinou tipuje futbal a tenis. „Stavil som na viac zápasov. Slovákov však netipujem nikdy v žiadnom športe, lebo sú raz hore a raz dole. Skôr si vyberám zahraničné tímy, Slovákom sa nedá veriť,“ povedal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #stávky #EURO 2016 #tipovanie