Políciu čakajú veľké personálne výmeny

Políciu už v stredu čakajú personálne výmeny. Z funkcie 1. viceprezidenta zboru odchádza Milan Lučanský a nahradí ho riaditeľ odboru špecializovaných služieb policajného prezídia Jaroslav Málik. Toho podľa dohody v koalícii navrhla SNS. Jej predseda Andrej Danko odmieta, že ide o politickú nomináciu.

14.06.2016 14:47
debata (5)

Lučanský sa posunie na pozíciu generálneho riaditeľa sekcie kontroly a inšpekčnej služby ministerstva vnútra, ktorá patrí priamo pod ministra. Vystrieda tak Ivana Ševčíka, ktorý pôjde robiť policajného pridelenca do Prahy, kde končí vo funkcii Ján Vaľo. Ten pred odchodom do Prahy šéfoval elitnému útvaru boja proti organizovanej kriminalite a za ministrovania Daniela Lipšica bol policajným viceprezidentom.

O personálnych zmenách v polícii sa dohodli koaliční partneri pred pár dňami.

Policajný prezident Tibor Gašpar aj viceprezident Ľubomír Ábel by mali zostať aj naďalej na svojich pozíciách. Na policajnom prezídiu by malo dôjsť aj k ďalším zmenám, a to k rozšíreniu kompetencií 1. viceprezidenta. Podliehal by mu nielen odbor špecializovaných služieb či Úrad zvláštnych policajných činností, ktorý zabezpečuje odpočúvania a sledovania osôb, ale po novom aj Národná kriminálna agentúra.

Je možné, že vláda už zajtra (v stredu) schváli aj zmeny na poste riaditeľa tajnej služby.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #SIS #vedenie