Autora spisu Gorila predviedli na výsluch a zbavili mlčanlivosti

Na podnet vyšetrovateľa špecializovaného tímu zaoberajúceho sa takzvanou kauzou Gorila v stredu za prítomnosti dozorujúceho prokurátora vypočuli ako svedka bývalého príslušníka SIS Petra Holúbeka.

20.07.2016 16:48
debata (172)

„Výsluch sa uskutočnil v Bratislave na Prezídiu policajného zboru a to po tom, čo bol menovaný v súlade s príslušnými zákonnými ustanoveniami zbavený mlčanlivosti riaditeľom SIS,“ uviedla hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová s tým, že výsluch sa týkal skutku, ktorý je spomínaný v materiáloch zverejnených na internete v roku 2011.

„Menovaný zodpovedal všetky otázky, ktoré mu boli položené a to v rozsahu a medziach, v akom bol zbavený mlčanlivosti,“ povedala Tökölyová s tým, že vzhľadom na to, že úkon bol vykonaný pod stupňom utajenia „tajné“ a tiež na prebiehajúce vyšetrovanie sa prokuratúra podrobnejšie k záležitosti vyjadrovať nebude.

Bývalý príslušník SIS Peter Holúbek je považovaný za autora spisu Gorila. Ten sa na verejnosti objavil v decembri 2011 a obsahuje prepisy rozhovorov medzi politikmi a šéfom investičnej skupiny Penta Jaroslavom Haščákom. Celá vec je momentálne v štádiu vyšetrovania.

172 debata chyba
Viac na túto tému: #kauza Gorila