Extrémista Magát môže za nedovolené ozbrojovanie skončiť za mrežami

Trvalo to viac ako rok kým na lídra extrémistického hnutia Mariána Magáta dopadla aj slovenská ruka zákona. Magát mal opletačky s políciou už viackrát nielen na Slovensku, ale aj v Čechách. Za svoje extrémistické prejavy však nikdy nestál pred súdom.

29.07.2016 12:16 , aktualizované: 13:50
debata (232)

Aj teraz čelí obžalobe za nedovolené ozbrojovanie a nie za verejné propagovanie radikálnych názorov voči židom, holokaustu či obdiv k Tretej ríši. Prokurátorka na neho podala obžalobu na Okresný súd v Čadci. Za tento trestný čin mu hrozí až osem rokov väzenia.

Magát skončil v rukách čadčianskej polície koncom minulého roka. Tá ho obvinila, že si bez povolenia zadovážil a v dome v Turzovke držal krátku ručnú zbraň, tzv. opakovací revolver. Jeho kamarát Michal mal tiež bez povolenia v držbe krátku ručnú pištoľ, na ktorej bolo odstránené výrobné číslo. Obvinený tiež neoprávnene držal aj desiatky kusov nábojov. Navyše sa mal zbraňou vyhrážať 44-ročnej žene, pričom zo zbrane aj vystrelil do steny jej rodinného domu v Turzovke.

Magátov spoluobvinený sa k skutkom priznal a s prokurátorkou sa dohodol na vine a treste. Magát sa proti obvineniu bránil tým, že zbraň našiel a chcel ju odovzdať na polícii.

„Prokurátorka Okresnej prokuratúry Čadca podala dňa 25.júla obžalobu na Mariána M. obvineného zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. O podanej obžalobe bude rozhodovať Okresný súd v Čadci,“ povedal hovorca Krajskej prokuratúry Žilina Milan Cisárik.

© Autorské práva vyhradené

232 debata chyba
Viac na túto tému: #extrémizmus #Marián Magát