Zbili Krempaskú pre Matovičove slová? Podávajú na neho trestné oznámenie

Bývalý organizátor protestov Gorila Peter Weisenbacher z Inštitútu ľudských práv a jeho kolegyňa Alena Krempaská podávajú na šéfa OĽaNO Igora Matoviča trestné oznámenie za ohováranie. Podľa aktivistu práve nenávistné slová, ktoré odzneli na proteste pred komplexom Bonaparte sú za fyzickým útokom na Krempaskú. Šéf OĽaNO Igor Matovič sa od incidentu ostro dištancoval.

06.09.2016 09:44 , aktualizované: 14:30
Alena Krempaská Foto:
Alena Krempaská v nemocnici po útoku.
debata (669)

Matovič podľa Weisenbachera hrubým spôsobom oboch krivo obvinil a klamal, keď sa snažil naznačiť politické spojenie medzi aktivistami a vládou premiéra Roberta Fica. „Myslím si, že je chronický klamár a ohovárač,“ povedal Weisenbacher na adresu Matoviča.

„Na našu adresu povedal, že sme tunelári, ktorí berú od Fica peniaze. Naše občianske združenie, ani my, sme nikdy nemali žiadne problémy so zákonom, naše projekty boli riadne vyúčtované. Neviem čo presne znamená v ponímaní pána Matoviča, že sme tunelári,“ dodal Weisenbacher.

Práve nenávistné slová, ktoré odzneli počas protestu pred Bonaparte, sú podľa aktivistu za útokom na Alenu Krempaskú. „Beriem na zodpovednosť pánov poslancov Matoviča a Sulíka za to, čo povedali, za tú nenávisť. Nie sme provokatéri, nijako sme protesty nenarúšali,“ dodal.

Politický motivovaný útok

Aktivistku Alenu Krempaskú, ktorá sa zúčastňovala na posledných protestoch pred Bonaparte, v pondelok večer napadli dvaja neznámi muži. Po útoku musela stráviť noc v nemocnici.

„Odviezla ma záchranka po tom, čo ma cestou z ILP včera večer napadli nejakí dvaja týpci, kričali na mňa, že som ‚smerácka k.va vy.ebaná‘, bili ma do tváre a zhodili na zem,“ opisuje incident napadnutá aktivistka. Tí jej spôsobili pomliaždeniny na tvári.

Stalo sa tak niekoľko hodín po tom, ako sa skončil opozičný protest Bonapárty. „Nečakala som, že vyhrážky a hecovanie zo včerajšieho protestu sa tak rýchlo zrealizujú a nájdem sa na chodníku s krvavým ksichtom,“ povedala a na záver dodala, že sa snáď „takto nebudú riešiť rozličné politické názory do budúcna“.

Matovič sa od útoku dištancoval

Líder Obyčajných ľudí Igor Matovič na tlačovej konferencii povedal, že je mu veľmi ľúto, „že niekto niekoho zbil“. Alenu Krempaskú pritom zahrnul do skupiny údajných provokatérov, ktorí prišli na posledné protesty pred Bonaparte. „Dala ju zbiť Kaliňákova mafia, aby to bolo na nás,“ vyhlásil Matovič.

669 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Igor Matovič #Bonaparte #Alena Krempaská