Slotu obvinili z ohrozovania mravnej výchovy mládeže

Jána Slotu obvinili z ohrozovania mravnej výchovy mládeže. Trest až päť rokov mu hrozí za pravidelné stretávanie sa s mladistvými dievčatami.

12.09.2016 11:36
Ján Slota Foto: ,
Žilinský prokurátor vzniesol obvinenie proti Jánovi Slotovi. Obvinili ho z prečinu ohrozovania mravnej výchovy mládeže.
debata (116)

Prípad údajného sexuálneho zneužívania školáčok, s ktorým sa spája niekdajší šéf SNS Ján Slota, pokračuje. Informáciu priniesol portál Aktuality.sk.

„Na základe pokynu prokurátora Krajskej prokuratúry Žilina bolo vznesené obvinenie Ing. Jánovi S. za prečin ohrozovania mravnej výchovy mládeže," informoval nás Milan Cisarik prokurátor a hovorca Krajskej prokuratúry Žilina:

„Obvinený sa mal v rokoch 2014 a 2015 opakovane stretávať s mladistvými dievčatami v reštauráciách a nočných podnikoch, v ich prítomnosti konzumoval alkohol, platil im konzumáciu alkoholu a mal pred nimi sexuálne narážky. V prípade uznania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na šesť mesiacov až päť rokov," dodal Milan Cisarik.

Na Slotu podali trestné oznámenie dve dievčatá vo veku 15 a 16 rokov. Jedna z nich tvrdila, že ju najprv opil, vraj jej dal aj nejakú tabletku. Udalosť sa mala stať 17. septembra minulého roka v centre Žiliny. Dievča sa po neskorom príchode domov zverilo svojej mame, že sa stretlo so Slotom. Neskôr sa k trestnému oznámeniu pridalo aj druhé dievča.

Polícia v súvislosti s prípadom urobila raziu v dome v centre Žiliny. Slota tvrdil, že za celou záležitosťou je krádež 800 eur, ktoré mu mali zmiznúť z peňaženky v jednej krčme, keď odišiel na toaletu. za zlodejku označil jedno z dievčat.

Pravda oslovila aj Jána Slotu, no po predstavení zložil telefón. Pre televíziu TA3 uviedol, že tak, „ako prvá vec bola hlúposť, druhá vec bola hlúposť a len stále ma terorizujú, doslovne a do písmena, to je jedna veľká hlúposť, druhá veľká hlúposť, tretia veľká hlúposť a stále sa z toho robí bublina“. Upozornil, že trestné oznámenie bolo podané neskôr, ako sa mal prípad údajne udiať. „Po vyše roku niekto zrazu objaví, že niekto niekoho ohrozuje. Najprv som niekoho znásilňoval, potom som predával drogy a teraz po roku zrazu zistia, že som ohrozoval niekoho niečím, ja neviem čím,“ dodal pre televíziu Slota a zopakoval, že je to hlúposť na „tridsiatupiatu“.

Slota v tomto roku čelí aj obžalobe z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, pretože v januári po dopravnej nehode odmietol fúkať. Na Porsche Cayenne narazil do pred ním idúcej Audi A6 a tá následne do Suzuki SX4. Jeden z účastníkov Pravde po nehode povedal, že expolitik mu „núkal peniaze a chcel sa dohodnúť priamo na mieste nehody“. Nik nebol zranený, akurát po havárii bývalého primátora previezli na urgent do Žiliny a následne po troch hodinách hospitalizovali na JIS-ke interného oddelenia s podozrením na infarkt, kde bol približne 38 hodín. Následne ho prepustili z nemocnice, aj na slobodu. V máji vydal sudca trestný rozkaz, ktorým mu vymeral trest odňatia slobody na šesť mesiacov s podmienečným odkladom na jeden rok a trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlo v trvaní šesť rokov. Prokurátor aj expolitik sa odvolali, nasledovať teda bude súdne pojednávanie, termín zatiaľ nebol vytýčený.

© Autorské práva vyhradené

116 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Slota #mladistvý