Po zrážke vlaku a kamióna pri Veľkom Mederi vyše 30 zranených

Polícia zrážku vlaku RegioJet s kamiónom na železničnom priecestí v smere z Veľkého Medera do Komárna preveruje ako všeobecné ohrozenie. V čase nehody sa vo vlaku podľa trnavskej policajnej hovorkyne Márie Linkešovej nachádzalo 31 cestujúcich, 29 z nich má ľahké zranenia.

16.09.2016 08:36 , aktualizované: 14:04
Regiojet, nehoda Foto: ,
Nehoda vlaku RegioJet a kamióna na železničnom priecestí so svetelnou signalizáciou bez závor smerom z Veľkého Medera na Komárno.
debata (23)

Polícia eviduje štyroch ťažko zranených, ktorých letecky previezli do nemocníc. Sú medzi nimi aj vodič kamióna a jeho spolujazdkyňa. Za volantom kamióna sedel v čase nehody 43-ročný český občan z okresu Kolín, spolu s ním sa v kabíne nachádzala aj 46-ročná žena z Prahy. Polícia vodičovi alkohol nezistila

Na miesto udalosti privolali dva záchranárske vrtuľníky. Posádka z Bratislavy si do svojej starostlivosti prebrala 46-ročnú spolujazdkyňu z kamióna, ktorá utrpela vážne poranenia viacerých častí tela. Počas letu sa jej stav zhoršoval, lekárka leteckých záchranárov ju napojila na umelú pľúcnu ventiláciu.

Nehoda vlaku RegioJet a kamióna na železničnom... Foto: SITA, Martin Havran
Regiojet, nehoda Nehoda vlaku RegioJet a kamióna na železničnom priecestí so svetelnou signalizáciou bez závor smerom z Veľkého Medera na Komárno.

Žena je podľa hovorkyne Univerzitnej nemocnice v Bratislave Zuzany Eliášovej na jednotke intenzívnej starostlivosti traumatológie v stabilizovanom stave a je mimo ohrozenia života. Druhá posádka leteckých záchranárov z Nitry sa podľa Zuzany Hopjakovej z Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE postarala o rušňovodiča s poruchou vedomia a polytraumou.

Po ošetrení a napojení na umelú pľúcnu ventiláciu 60-ročného muža previezli v stabilizovanom stave do nemocnice v Nových Zámkoch. Následne sa vrtuľník vrátil pre 18-ročnú pacientku, ktorá po zrážke utrpela poranenia panvy, dolnej končatiny a náhly kolapsový stav. V stabilizovanom stave ju letecky transportovali do nemocnice v Nitre.

Nehoda vlaku RegioJet a kamióna na železničnom... Foto: SITA, Martin Havran
Regiojet, nehoda Nehoda vlaku RegioJet a kamióna na železničnom priecestí so svetelnou signalizáciou bez závor smerom z Veľkého Medera na Komárno.

Železničné priecestie je zabezpečené zvukovou a svetelnou signalizáciou, ktorá bola podľa prvotných informácií funkčná. Kamión v takomto prípade nemal na priecestí čo robiť, povedal k nehode hovorca RegioJetu Aleš Ondrůj.

RegioJet zaviedol medzi Veľkým Mederom a Zemianskou Olčou náhradnú autobusovú dopravu. Pre rozsiahle poškodenie trate a železničného zabezpečovacieho zariadenia bude náhradná doprava fungovať pravdepodobne celý deň. K zrážke došlo dnes ráno krátko po siedmej.

23 debata chyba
Viac na túto tému: #RegioJet #zrážka vlaku #Veľký Meder