Sieť odkladá sobotné stretnutie rady regiónov

Rada slovenských regiónov strany Sieť bude spojená s programovou konferenciou tejto strany. "Na základe požiadavky viacerých regionálnych predstaviteľov Siete definovať ideové východiská jej ďalšieho pôsobenia, sa predseda Roman Brecely rozhodol presunúť termín Rady slovenských regiónov strany Sieť na neskorší dátum," povedala hovorkyňa strany Karmen Németová.

22.09.2016 14:08
debata (3)

Spojením oboch zasadnutí sa „otvorí priestor pre to, aby sa na rade regiónov mohli zúčastniť aj vedúci pracovných skupín ako odbornej osi Siete,“ dodala Németová. „Rád by som toto fórum využil nielen na zhodnotenie udalostí, ktorými si Sieť za posledné obdobie prešla, ale aj na predstavenie novej vízie a otvorenú diskusiu o ďalšom politickom nastavení našej strany," povedal Brecely s tým, že je presvedčený, že aj napriek zložitej situácii, v ktorej sa strana nachádza, má Sieť dostatočný ľudský potenciál na to, aby uspela.

Nový termín Programovej konferencie a Rady slovenských regiónov strany Sieť oznámi hovorkyňa v najbližšom čase.

Po tom, čo sa Radoslav Procházka vzdal postu predsedu, delegáti na straníckom sneme v auguste zvolili za jeho nástupcu vtedajšieho ministra dopravy Romana Brecelyho. Keďže však nespokojná pätica poslancov na čele s Andrejom Hrnčiarom nedostala ani od nového predsedu Siete žiadne záruky na odstránenie dôvodov ich nespokojnosti, zvolili odchod zo strany. Dnes sú už Andrej Hrnčiar, Eduard Adamčík, Katarína Cséfalvayová, Martin Fedor a Igor Janckulík členmi poslaneckého klubu strany Most-Híd. Momentálne má Sieť v parlamente len dvoch poslancov – Radoslava Procházku a Alenu Bašistovú. Procházka sa chce stať sudcom Všeobecného súdu EÚ v Luxemburgu. Brecely po poslednej koaličnej rade vyhlásil, že Sieť sa chce zlúčiť s niektorou z vládnych strán, žiadna však o to nejaví záujem.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Sieť #Roman Brecely