Zdravotný stav exprezidenta Kováča sa mierne zlepšil

Bývalý slovenský prezident Michal Kováč je vo vážnom zdravotnom stave v bratislavskej Nemocnici sv. Michala. Jeho stav sa mierne zlepšil. Momentálne je hospitalizovaný na oddelení anestéziológie a intenzívnej starostlivosti pre srdcové problémy.

02.10.2016 10:45 , aktualizované: 03.10.2016 10:43
Michal Kováč Foto: ,
Exprezident Michal Kováč.
debata (21)

Stav bývalého prezidenta Kováča sa mierne zlepšil, je pri vedomí a dýcha sám, informoval šéf tlačového oddelenie ministerstva vnútra Ivan Netík. Po víkende už nie je v umelom spánku a dýcha bez prístrojov.

Bývalú hlavu štátu previezli do nemocnice ešte v piatok dopoludnia pre dýchacie ťažkosti. „Záchranka bola volaná, že sa mu vážne zhoršil zdravotný stav. Začalo sa mu ťažšie dýchať, záchranná služba ho po vyšetrení previezla do Nemocnice sv. Michala,“ povedal Jozef Minár z operačného strediska záchrannej a zdravotnej služby.

Michal Kováč (86), ktorý trpí Parkinsonovou chorobou, mal problémy so zdravím aj v marci tohto roka. Záchranka smerovala do jeho domu pre poruchu vedomia, pričom nereagoval na vonkajšie podnety. Po niekoľkých dňoch hospitalizovania ho však prepustili do domáceho ošetrenia.

Michal Kováč sa stal prvým prezidentom po vzniku Slovenskej republiky v roku 1993. Do funkcie ho zvolili poslanci Národnej rady, bol nominantom HZDS. Jeho prezidentovanie bolo poznačené rozpormi s vtedajším premiérom a šéfom HZDS Vladimírom Mečiarom. Dôvodom bol Mečiarov autoritatívny štýl politiky. Michal Kováč vo funkcii hlavy štátu skončil v roku 1998.

Pôvodný článok z agentúr sme nahradili článkom z denník Pravda.

© Autorské práva vyhradené

21 debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Kováč