Alojza Hlinu vedie ministerstvo ako štatutára dvoch strán

Ministerstvo vnútra stále eviduje exposlanca parlamentu Alojza Hlinu ako štatutára dvoch politických strán. Hlina je od júna predsedom KDH a aj štatutárom hnutia. Ministerstvo vnútra ho však stále eviduje aj ako štatutára strany Občania Slovenska (Občania SR), ktorú založil v roku 2014.

04.10.2016 15:18
debata (12)

„Štatutárny orgán politickej strany Občania SR doposiaľ nepredložil návrh na zmenu štatutárneho orgánu tejto politickej strany,“ informovali agentúru SITA z tlačového odboru ministerstva vnútra.

Podľa Stana Župu z tlačového oddelenia KDH sa Alojz Hlina verejným vyhlásením 11. apríla 2016 vzdal funkcie predsedu aj členstva v strane Občania SR. „Toto vyhlásenie zároveň doručil aj podpredsedníčke strany, čiže právne účinky tohto aktu nastali momentom doručenia.“

Župa upozornil, že Hlina v registri politických strán nie je uvedený ako predseda, ale ako štatutárny zástupca. „Len čo sa zvolí nový predseda strany Občania Slovenska, Alojz Hlina bude automaticky vymenený v registri strán. Ide len o formálno-technickú záležitosť, ktorú netreba preceňovať. Alojz Hlina nie je predsedom a samozrejme nie je už ani členom strany Občania SR. Právne účinky nastali v momente doručenia vyhlásenia o vzdaní sa členstva do rúk podpredsedníčky,“ uviedol Župa.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #KDH #Alojz Hlina #štatutár