Prokuratúra obvinila dvoch bývalých ministrov za nástenkový tender

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal v stredu 19. októbra na Špecializovaný trestný súd obžalobu na päť osôb v súvislosti s machináciami pri verejnom obstarávaní. Ako v pondelok informovala hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová, obžaloba sa konkrétne týka Mariána Janušeka, Igora Štefanova, Radoslava B., Tomáša L. a Zdenky K.

24.10.2016 17:18
Janušek, Štefanov, bývalý ministri Foto: ,
Bývalý ministri Marián Janušek (vľavo) a Igor Štefanov (na snímke z apríla 2009).
debata (31)

Marián Janušek čelí obžalobe za zločin machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe spolupáchateľstvom v súbehu s obzvlášť závažným zločinom zneužívania právomoci verejného činiteľa a obzvlášť závažným zločinom porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku.

Igor Štefanov, Radoslav B., Tomáš L. a Zdenka K. sú obžalovaní za zločin machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe spolupáchateľstvom.

Prípad sa týka kauzy takzvaného nástenkového tendra z roku 2007. Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja vtedy zverejnilo oznam o tendri v hodnote 3,6 miliardy vtedajších korún iba na nástenke na chodbe rezortu. Ponuku zaslalo len jedno konzorcium, ktoré následne vyhralo. Kauza stála kreslo dvoch ministrov za Slovenskú národnú stranu.

31 debata chyba
Viac na túto tému: #nástenkový tender #Marián Janušek #Igor Štefanov