Vyšetrovanie Gorily bude pokračovať aj po odchode Gajdoša

Špecializovaný vyšetrovací tím, ktorý bol zriadený rozkazom ministra vnútra pre vyšetrenie kauzy Gorila, bude pokračovať vo svojej činnosti aj po odchode jeho súčasného vedúceho Mareka Gajdoša. Ako sa uvádza vo vyhlásení oddelenia komunikácie a prevencie kancelárie prezidenta Policajného zboru, Gajdoš ukončí služobný pomer príslušníka Policajného zboru ku koncu roka 2016.

16.11.2016 16:08
protest Gorila 3, namestie SNP Foto: ,
Na archívnej snímke protest Gorila na bratislavskom Námestí SNP vo februári 2012.
debata (10)

„Tak, ako už bolo prezentované prezidentom Policajného zboru, rozkazom ministra vnútra SR dôjde k zmene personálneho obsadenia tímu, pričom za vedúceho tímu bude určená osoba, konkrétne jeden z členov tímu na základe návrhu, respektíve aj konzultácie s doterajším vedúcim tímu Gajdošom,“ uvádza sa vo vyhlásení. O kandidátovi na vedúceho špecializovaného tímu podľa polície už neformálne prerokovali a následne bude určený rozkazom ministra vnútra SR. „Zároveň dochádza už v predstihu kontinuálne k odovzdávaniu, respektíve preberaniu vecí v súvislosti s trestným konaním a vecí spojených s právomocami a postavením vedúceho tímu,“ uvádza sa vo vyhlásení. K odhadu trvania trestných konaní spojených s Gorilou sa podľa polície bude možné vyjadriť až po nástupe nového šéfa tímu do funkcie.

Šéf policajného tímu zriadeného na vyšetrovanie kauzy Gorila Marek Gajdoš odchádza do civilu, pričom v tejto súvislosti spomína aj spory v súvislosti s vedením vyšetrovania inými zainteresovanými osobami. Najčastejšie sa v tejto súvislosti spomína dozorujúci prokurátor prípadu, ktorým je špeciálny prokurátor Dušan Kováčik. Tím na vyšetrenie kauzy Gorila založili v januári 2012.

Spis Gorila sa na verejnosti objavil v decembri 2011, pričom jeho obsah tvorili prepisy rozhovorov medzi viacerými politikmi a osobami z prostredia finančných skupín. Za autora spisu je považovaný bývalý príslušník SIS Peter H.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #kauza Gorila #Marek Gajdoš