Úrad zrušil kolaudačné rozhodnutie k Zelenej žabe

Naťahovačky okolo povolení pre kúpalisko Zelená žaba. Okresný úrad mu zrušil kolaudačné rozhodnutie. Stotožnil sa s názorom prokurátora, ktorý ho vo svojom proteste označil za nezákonné. Mesto Trenčianske Teplice s tým nesúhlasí a podáva odvolanie na ministerstvo. Prevádzku kúpaliska by to ohroziť nemalo.

25.11.2016 14:00
zelená žaba, trenčianske teplice Foto: ,
Legendárne kúpalisko Zelená žaba v Trenčianskych Tepliciach po nedávnej rekonštrukcii.
debata

Mesto vydalo kolaudačné rozhodnutie na prívod inžinierskych sietí do areálu Zelená žaba ešte pred rokom. Začiatkom augusta 2015 kúpalisko po komplexnej rekonštrukcii odovzdali do prevádzky a funguje doteraz. Pred tromi mesiacmi však prokurátor Okresnej prokuratúry v Trenčíne podal protest proti spomínanému kolaudačnému rozhodnutiu a navrhol ho zrušiť ako nezákonné. Protestom sa zaoberal Okresný úrad v Trenčíne.

„Okresný úrad vyhovel protestu prokurátora a napadnuté rozhodnutie prvostupňového orgánu ruší a vec vracia na nové konanie. Stavebný úrad v Trenčianskych Tepliciach bude musieť tento problém riešiť nanovo v prvostupňovom konaní,“ povedal Milan Petrík, vedúci odboru výstavby a bytovej politiky okresného úradu.

Prokuratúra aj okresný úrad vyčítali kolaudačnému rozhodnutiu viaceré nedostatky. Sú to predovšetkým chybné čísla parciel uvedené v rozhodnutí a tiež to, že na kolaudačné konanie neboli prizvaní všetci účastníci. Legendárne kúpalisko zrekonštruoval holding Synot, ktorého hlavným biznisom sú stávky a lotérie. Spoločnosť Kúpele Zelená žaba, ktorá patrí do tohto holdingu, rozhodnutie okresného úradu zatiaľ nekomentovala. „Nemáme túto informáciu, takže sa k tomu nevieme vyjadriť,“ povedal Ján Svoboda, konateľ spoločnosti.

Ani mesto Trenčianske Teplice ešte nemá rozhodnutie, ktoré okresný úrad vydal 16. novembra 2016. V každom prípade však chce využiť opravný prostriedok a odvolať sa na nadriadený orgán, čiže na ministerstvo dopravy.

„Domnievame sa, že opravy rozhodnutia, ktoré sme urobili, sú dostačujúce na to, aby naše kolaudačné rozhodnutie k sieťam, ktoré vedú ku kúpalisku Zelená žaba, bolo stále právoplatné. Kľúčové pre nás je, že z vecnej stránky mesto nepochybilo, sú tam len formálne náležitosti,“ zdôraznil primátor Štefan Škultéty.

V súčasnosti nehrozí, že by tieto spory viedli k zatvoreniu kúpaliska. Niektoré jeho časti sú v prevádzke celoročne, napríklad saunový svet umiestnený v lesnom prostredí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #trenčianske teplice #kúpalisko Zelená žaba #kolaudácia #Zelená žaba