Žiga: O personálnych zmenách sa bude ešte hovoriť na predsedníctve Smeru

O personálnych zmenách v strane Smer-SD sa bude podľa ministra hospodárstva a košického krajského predsedu Petra Žigu hovoriť ešte vo štvrtok na predsedníctve strany.

07.12.2016 15:39
Peter Žiga Foto: ,
Minister hospodárstva Peter Žiga uviedol, že o personálnych zmenách v strane Smer sa bude hovoriť na štvrtkovom predsedníctve strany.
debata (25)

„V rámci strany máme isté mechanizmy a ešte vo štvrtok k tomuto zasadne predsedníctvo strany, kde budú urobené návrhy pre konanie snemu. Potom sa môžeme k tomuto vyjadrovať,“ povedal Žiga v stredu novinárom po rokovaní kabinetu na margo personálnych zmien.

Práve Žiga by mal nahradiť na poste podpredsedu strany Pavla Pašku. Dušana Čaploviča, ktorý listom predsedovi Smeru Robertovi Ficovi oznámil, že už nehodlá byť funkcionárom, nahradí žilinský župan Juraj Blanár.

Europoslankyňa Monika Flašíková Beňová sa v utorok vyjadrila, že pokiaľ ostane podpredsedom strany aj Robert Kaliňák, prešovský sobotňajší snem bude v princípe zbytočný. Flašíkovej Beňovej takisto chýba aj nominácia ženy – podpredsedníčky.

Šéf rezortu vnútra Kaliňák na kritiku Flašíkovej Beňovej zareagoval, že aj o vyjadrení iného názoru je demokracia. Podotkol, že ide o vnútrostranícke veci, o ktorých zvyknú hovoriť vo vnútri orgánov a po sneme sa verejnosť dozvie výsledok.

„Predsedníctvo je otvorený orgán, riadi sa stanovami strany, rokovacím poriadkom. Každý môže navrhnúť, čo chce. Bude sa určite rokovať o niečom, čo bude navrhnuté. Nemám pocit, že potrebujem komentovať vyjadrenia pani Flašíkovej Beňovej,“ povedal Žiga.

25 debata chyba
Viac na túto tému: #Smer #Peter Žiga