V Nitre zhorela do tla budova starej telocvične

V Nitre na Čermáni začala v stredu horieť budova starej telocvične. Na miesto prišli hasiči s ôsmimi cisternami z hasičských staníc Nitra, Vráble, Zlaté Moravce, Selenec a Šaľa.

07.12.2016 19:16 , aktualizované: 08.12.2016 10:52
debata (1)

Požiar bol nahlásený po 16.00 h, keď sa z neznámych príčin rozhorel objekt telocvične nachádzajúci sa medzi potravinárskou a stavebnou školou. V likvidácii požiaru pokračovali hasiči ešte vo štvrtok ráno, ale budova zhorela do tla.

Budova bývalej telocvične zhorela do tla, na... Foto: Žaneta Mikulíková, Pravda
zhorenisko, telocvičňa, Nitra, požiar Budova bývalej telocvične zhorela do tla, na mieste ostala len sutina.

„Plamene večer šľahali do výšky desať metrov. Postupne sa zrútila stropná konštrukcia budovy a jedna z bočných stien, určite nevydrží ani druhá stena,“ informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Nitre Michal Varga. „Dva rodinné domy boli poškodené požiarom,“ uviedol Varga.

Objekt bývalej telocvične je nevyužívaný od roku 2008, podľa Vargu bol určený na likvidáciu. Prespávali tam údajne aj bezdomovci. Usmrtené alebo zranené osoby sa zatiaľ nenašli, potvrdiť sa to však bude dať až po uhasení požiaru. „Príčina požiaru zatiaľ nie je známa. Na mieste je zisťovateľ príčin požiaru z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Nitre,“ uviedol Varga.

Telocvičňa sa nachádza v blízkosti Základnej školy na Cabajskej ulici, avšak mimo jej areálu. Požiar vypukol v čase, keď ešte fungoval školský klub. „Je otvorený do pol piatej, mali sme tam ešte pár detí. Boli však mimo nebezpečenstva. Pozemky sú oddelené vysokým betónovým múrom. Z našej strany sa nedá k budove telocvične dostať, treba to obísť. Okrem toho je od nás dosť vzdialená. Polícia aj hasiči okolie požiaru okamžite zaistili,“ približuje riaditeľka Dana Rapavá.

Registrovali len oheň a dym. „Plamene siahali dosť vysoko,“ popisuje Rapavá. Budovu telocvične nevyužíva škola už približne osem rokov. Hodiny telesnej výchovy prebiehajú v blízkej mestskej športovej hale. „Pokiaľ viem, budova bola zabezpečená,“ dodáva riaditeľka. O bezdomovcoch, ktorí by tu našli útočisko, informácie nemá.

Nitriansky primátor Jozef Dvonč pre Pravdu povedal, že budovu telocvične búrať neplánovali, práve naopak. „Plánovali sme ju zrekonštruovať a urobiť tam športový areál. Keďže sme na to nemali dostatok vlastných finančných prostriedkov, hľadali sme na to mimorozpočtové zdroje.“

1 debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #Nitra