MAGNA vyhlásila zbierku pre obete bojov v sýrskom Aleppe

Humanitárna organizácia MAGNA Deti v núdzi vyhlásila zbierku na urgentnú zdravotnú starostlivosť pre obete bojov v sýrskom Aleppe s názvom Pomôžte Aleppu.

17.12.2016 11:29
debata (77)

Ľudia na Slovensku môžu pomôcť zaslaním prázdnej SMS správy na číslo 836, jedna správa má hodnotu päť eur a platí pre všetkých operátorov. Prispieť môžu ľudia dobrovoľne aj priamo na účet verejnej zbierky: SK5811000000002943004292 BIC alebo online príspevkom na webovej stránke organizácie MAGNA.

Informovala o tom Michaela Benedigová z oddelenia fundraisingu a komunikácie MAGNA. „Sýrske mesto Aleppo prežíva najhoršiu krízu od začiatku vojnového konfliktu. Desaťtisíce ľudí a stovky vážne zranených sú uväznení vo vnútri východného Aleppa bez prístupu k zdravotnej pomoci,“ uviedla Benedigová. Ich jedinou šancou na prežitie je podľa jej slov evakuácia.

Podľa informácií MAGNY je vo vnútri mesta minimálne 700 ťažko zranených ľudí, ktorí potrebujú okamžitú zdravotnícku pomoc.

MAGNA v spolupráci s ministerstvom zahraničných vecí prepravila v stredu 14. decembra do Aleppa zdravotnícke prístroje pre anestéziológov, servoventilátory – zariadenia k umelej pľúcnej ventilácii a monitor vitálnych funkcií pacienta.

Ďalšiu časť materiálnej humanitárnej pomoci vyčlenili zo zásob rezortu vnútra a tvoria ju spacie vaky, uteráky, prikrývky a postele pre nemocnice v hodnote viac ako 27-tisíc eur. MAGNA na mieste zabezpečovala aj odovzdanie humanitárnej pomoci. Celková hodnota humanitárneho nákladu pre Sýriu je vyššia ako 127-tisíc eur.

Humanitárny konvoj s materiálom pre tri nemocnice – Bab Al Hawa, Aleppo Agrabat hospital a Atareb hospital, odišiel v stredu ráno o 8:30 z logistickej základne Ministerstva vnútra SR vo Vajnoroch. Všetky nemocnice sa nachádzajú na území, cez ktoré uniká civilné obyvateľstvo z oblasti Aleppa.

MAGNA otvorila misiu v Sýrii po uzavretí Balkánskej cesty v apríli 2016. Vďaka projektom zvyšuje prístup ku kvalitnej primárnej a urgentnej zdravotnej starostlivosti, vrátane traumatologickej, chirurgickej, starostlivosti o reprodukčné zdravie a špecializovanej psychosociálnej starostlivosti a to pomocou prevádzky mobilných a statických zdravotných služieb.

Súčasťou sú aj školenia a podpora zdravotníckeho personálu, ktorý v krajine ostal. MAGNA zabezpečuje chod nemocníc, zdravotnícky materiál, vrátane materiálu pre laboratória a krvnú banku a zaisťuje pravidelné dodávky liekov.

77 debata chyba
Viac na túto tému: #humanitárna pomoc #Aleppo #MAGNA