Na Čertovici havaroval autobus, vodič a cestujúci utrpeli zranenia

Hasiči v utorok večer zasahovali pri vážnej dopravnej nehode linkového autobusu s 32 cestujúcimi, ktorá sa stala na horskom priechode Čertovica v okrese Brezno.

27.12.2016 20:36 , aktualizované: 28.12.2016 08:34
autobus, Čertovica Foto:
Autobus zišiel z cesty a zostal naklonený pri potoku.
debata (4)

Podľa portálu tvnoviny.sk takmer polovica autobusu visí nad roklinou. Zasahovalo tam tam 22 hasičov so siedmimi kusmi techniky.

V úseku sa spočiatku tvorili kolóny, cestu cez Čertovicu uzavreli, uviedol Milan Bartoš z operačného strediska Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici.

Autobus zišiel z cesty a zostal naklonený pri potoku. Pri nehode utrpel zranenie vodič a jeden cestujúci. Informovalao tom Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) SR.

O ostatných cestujúcich sa v mrazivom počasí zatiaľ postarali hasiči. Milan Bartoš z operačného strediska Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici informoval, že pre cestujúcich prišiel na miesto udalosti evakuačný autobus a odviezol ich do bezpečia.

V prípade dvoch zranených pri nehode nejde o žiadny kritický stav. Vodič mal zranenú nohu, pravdepodobne zlomenú. Bol pri vedomí, záchranári ho transportovali do nemocnice v Brezne.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #Čertovica