Z krádeže vo vile Milana Kňažka polícia obvinila Čecha

Polícia obvinila českého občana z krádeže v bratislavskej vile herca Milana Kňažka. Herec počas incidentu, ku ktorému došlo tento týždeň, muža postrelil.

13.01.2017 11:23
debata (282)

Okrem trestného činu krádeže čelí Čech obvineniu z porušovania domovej slobody, informovala policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Nový čas napísal, že postreleným zlodejom je 49-ročný muž zo Strakoníc.

Bývalý minister zahraničia a minister kultúry Kňažko býva v bratislavskej štvrti neďaleko pamätníka Slavín. Sedemdesiatje­denročný herec pristihol zlodeja vo svojom dome v noci, keď ho zobudil podozrivý hluk.

„Vzal som zbraň a išiel som sa pozrieť. Rozsvietil som a v okamihu, keď sa otočil ku mne, som mal silný pocit, že môže byť ozbrojený. Trikrát za sebou som vystrelil do oblasti nôh,“ popísal Kňažko incident pre televíziu Joj, ktorú v minulosti štyri roky viedol ako generálny riaditeľ.

Podľa Kňažka zlodej pomocou kľúčov nájdených vo vile otvoril trezor, z ktorého vzal peniaze a cennosti. Odniesť si chcel zlato a šperky či peňaženky herca a jeho manželky.

Zákon umožňuje ľuďom v ich obydlí použiť zbraň na ochranu života, zdravia alebo majetku, ak iná osoba do obydlia neoprávnene vnikne alebo v ňom zotrvá.

Postrelený muž stihol utiecť, privolaní policajti ho však chytili na záhrade Kňažkovho domu. Muž pri streľbe utrpel poranenie stehna a po prevoze do nemocnice sa podrobil operácii.

282 debata chyba
Viac na túto tému: #krádež #Milan Kňažko