Parlamentný výbor odobril kandidátov na členov Rady RTVS a Rady RVR

Výbor NR SR pre kultúru a médiá odobril kandidátov na členov Rady pre vysielanie a retransmisiu, ako aj členov Rady Rozhlasu a televízie Slovenska.

17.01.2017 15:36
debata

Voľba sa uskutoční počas najbližšej schôdzi parlamentu, ktorá začína 31. januára. Zvolení kandidáti by mali zastávať svoje pozície päť rokov, a to do roka 2023.

V Rade RTVS sa končí funkčné obdobie Martinovi Kákošovi, Dóre Hushegyiovej a Martinovi Kabátovi. Prví dvaja sú odborníkmi v oblasti televízneho vysielania a tretí člen je odborníkom ekonómie v Rade RTVS. Trojica kandiduje opäť. Kákoša navrhol Slovenský zväz slobodných povolaní, Hushegyiovú navrhlo občianske združenie Bratislavské rožky, Kabáta nominovali politickí väzni. Okrem trojice terajších členov Rady RTVS kandidujú aj Ján Dianiška, ktorého navrhlo Združenie slovanskej vzájomnosti Košicko, a Ľubomír Krno, nominant Slovenského vodohospodárskeho podniku.

V RVR sa končí funkčné obdobie Milošovi Mistríkovi a Petrovi Alakšovi. Alakša kandiduje opäť, navrhuje ho Mediálny inštitút. Kandidujú aj Karol Haťapka, ktorého navrhol poslanec Tibor Bernaťák zo Slovenskej národnej strany, Mojmír Mamojka, nominant poslanca za Smer-SD Miroslava Číža, a Štefan Fejko, ktorého navrhla Ľudová strana Naše Slovensko.

debata chyba
Viac na túto tému: #NR SR #Rada pre vysielanie a retransmisiu #výbor pre kultúru a médiá