Na zmiernenie dôsledkov zmeny klímy pôjde 18 mil. eur

Zmierňovanie nepriaznivých dôsledkov zmeny klímy na Slovensku bude hlavnou náplňou nového programu, na ktorý bude vyčlenených 18 miliónov eur.

31.01.2017 12:47
debata (9)

Ako dnes informoval Odbor komunikácie Ministerstva životného prostredia (MŽP), program sa bude financovať z finančného mechanizmu Európskeho hospodárskeho priestoru a Nórskeho finančného mechanizmu, ktorého sprostredkova­teľským orgánom sa prvýkrát stalo MŽP.

„Chceme nastaviť program tak, aby sme finančné prostriedky vynaložili uvážene, využili pritom nórske know-how, ako aj príklady dobrej praxe,“ povedal minister László Sólymos, ktorý sa dnes v tejto súvislosti stretol s veľvyslankyňou Nórskeho kráľovstva na Slovensku Ingou Magistad.

Minimalizovanie dôsledkov klimatickej zmeny je podľa ministra globálnu výzvou tohto storočia. Účinné adaptačné opatrenia si vyžadujú strategické a koordinované komplexné riešenia, ktoré sú však časovo i finančne náročné. „Je to však téma, o ktorej treba hovoriť, lebo i malými krokmi vieme dosiahnuť veľa,“ uzavrel Sólymos.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo životného prostredia #László Solymos