Nicholsonová vykázala kotlebovcov pre odznaky na sakách, vysmiali ju

Podpredsedníčka parlamentu Lucia Ďuriš Nicholsonová prerušila po dvoch hodinách prvú tohtoročnú schôdzu NR SR. Dôvodom bol fakt, že poslanci Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) mali na sakách odznaky, ktoré propagujú ich stranu.

31.01.2017 15:51 , aktualizované: 16:28
Lucia Ďuriš Nicholsonová Foto: ,
Podpredsedníčka NR SR Lucia Ďuriš Nicholsonová pocas rokovania 12. schôdze Národnej rady.
debata (601)

Podľa nej tým porušili rokovací poriadok. Ďuriš Nicholsonová ich vyzvala, aby si odznaky dali dole, čo oni odmietli. Zároveň požiadala predsedu parlamentu Andreja Danka, aby prišiel do rokovacej sály a problém riešil.

Podpredsedníčka parlamentu pred tým, ako otvorila rokovanie, opätovne poslancov ĽSNS vyzvala, aby si odznaky dali zo sák dole. To odmietli. Následne Ďuriš Nicholsonová vykázala poslancov ĽSNS z rokovacej sály, čo odmietli s úsmevom.

Nato ich podpredsedníčka NR SR upozornila, že vykázanie zo sály znamená neospravedlnenú neúčasť na rokovacom dni. Ak budú takto vykázaní aj v budúcnosti, predseda parlamentu im siahne na plat.

Predseda NR SR Andrej Danko považuje za zadosťučinenie, že Ďuriš Nicholsonová použila ustanovenie, ktoré môže vyústiť až do toho, že sa poslancom ĽSNS siahne na mzdy, povedal na tlačovej besede.

„Som rád, že máme takéto ustanovenia. Sníval som o tom, že raz budem môcť ovplyvniť správanie politikov a budem môcť niektoré veci meniť. S najlepším vedomím a svedomím som pripravil nový rokovací poriadok a myslím si, že bude zaujímavé aj sledovanie vystúpení poslancov Európskeho parlamentu. Poslal som listy slovenským europoslancom, aby sme si zosúladili termín, v ktorom vystúpia v NR SR,“ dodal.

601 debata chyba
Viac na túto tému: #Lucia Nicholsonová #ĽSNS