Spor pre vodičák z Malaciek sa dostal na inšpekciu ministerstva vnútra

Zadržaný vodičský preukaz vyústil do konfliktu na malackej policajnej stanici. Hádku s riaditeľom obvodného oddelenia si poškodený Peter nahral a podal aj trestné oznámenie, ktoré momentálne preverujú. Zvukový záznam zverejnil portál topky.sk.

24.02.2017 10:16
debata (25)

V kancelárii na Obvodnom oddelení Policajného zboru v Malackách sú dvaja muži. Šofér Peter, ktorému zadržali vodičský preukaz pre decembrovú nehodu, a údajne riaditeľ obvodného oddelenia. Spor, ktorý medzi nimi vznikne, zachytáva takmer dvojminútový zvukový záznam nahraný pred pár dňami. Peter sa na ňom pýta na dôvody, prečo mu bol zadržaný preukaz.

„Nech sa páči, opustite moju kanceláriu,“ preruší ho hlas druhého muža, ktorý má patriť riaditeľovi. Peter tak odmieta urobiť a dožaduje sa odpovede, respektíve spísania záznamu. Po výzve na odchod z kancelárie zrazu Peter vykrikuje: „To čo robíte, to čo robíte?“ Muži už po sebe kričia, počuť šuchot a hádku o tom, kto koho napadol. Vodič nakoniec skončí za dverami. Čo sa v miestnosti presne odohralo, však nie je z nahrávky jasné.

Po tomto incidente sa rozhodol podať trestné oznámenie. „Vyšetrovateľ inšpekcie ministerstva vnútra prijal začiatkom tohto týždňa trestné oznámenie od poškodenej osoby a momentálne ho vyhodnocuje,“ povedala hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová. Má na to zákonnú lehotu 30 dní. Bližšie informácie v tomto štádiu neposkytujú.

Pravda sa pokúšala spojiť aj so samotným riaditeľom malackého policajného obvodného oddelenia. Tento týždeň však podľa našich informácií v práci nie je. Či to súvisí s incidentom, nikto nepotvrdil. V Bratislavskom kraji sú v tomto období aj jarné prázdniny.

Peter prišiel o vodičský preukaz po decembrovej nehode s kamiónom na čerpacej stanici v Malackách. Zadržali mu ho policajti. Nazdáva sa, že na to nemali zákonný dôvod. Požiadal o to, aby sa vec vyšetrila, pretože si nemyslí, že prípad je až taký jasný. Polícia nehodu stále objasňuje. „Vodič sa v uvedenom prípade proti rozhodnutiu o zadržaní vodičského preukazu odvolal. O odvolaní v súčasnosti rozhoduje druhostupňový odvolací orgán,“ spresnila hovorkyňa bratislavských krajských policajtov Lucia Mihalíková.

© Autorské práva vyhradené

25 debata chyba
Viac na túto tému: #dopravná nehoda #Malacky #Policajný zbor SR #policajné oddelenie