Jarné prázdniny sa sťahujú na východ

Dočkali sa aj deti z východného Slovenska. V Košickom a Prešovskom kraji si budú užívať prázdninové radovánky, ktoré potrvajú aj s víkendmi deväť dní.

04.03.2017 07:00
deti, prázdniny, škola, voľno Foto:
Deťom na východe Slovenska sa začali prázdniny.
debata

Tentoraz sa črtá rozmanitejšie trávenie voľného času, ako v predošlých dvoch týždňoch. Bude viac slnka a popri lyžovaní sa tak bude dať plánovať aj turistika či návštevy pamiatok. Na deti pritom opäť nezabudli najmä centrá voľného času, ale aj samosprávy či kultúrne inštitúcie.

Z lyžiarskych stredísk Slovenska je ešte asi sto v plnej prevádzke, z nich pätina na východnom Slovensku. „Na východe sa dá ešte dobre lyžovať v Litmanovej, Plejsoch, Drienici, Nižnej Polianke, vo Vyšných Ružbachoch či na Jahodnej. Samozrejme, dobrá lyžovačka je stále vo Vysokých a v Belianskych Tatrách alebo v Jasnej,“ informovala Ľubica Styková z Holidayinfo.sk.

V Tatrách sa cez víkend diváci môžu tešiť na zaujímavé kúsky parašutistov. Majstrovstvá Slovenska v tunelovom lietaní skupinovej akrobacie 4-členných družstiev sa uskutočnia v Hurricane Factory Tatralandia. Pôjde o štvrtý ročník jedinečnej súťaže v aerodynamickom tuneli. V sobotu 11. marca sa v Jasnej bude konať lyžovačka spojená s lyžovaním v bikinách. V košickej zoologickej záhrade pripravili od pondelka 6. marca jarný prímestský tábor. „Deti si budú môcť siahnuť na hady a iné plazy, kozy alebo ovce kamerunské. Dostanú sa tiež do chovných zariadení, kam sa bežný návštevník nedostane. Čas sa im budeme snažiť spestriť aj rôznymi súťažami a hrami,“ zdôraznil Jozef Kindl z oddelenia vzdelávania a marketingu. Na aktivitách sa môže zúčastniť maximálne tridsať detí denne.

Hovorca mesta Poprad Marián Galajda informoval, že miestna samospráva ponúka počas prázdnin denne možnosť bezplatnej prehliadky Kostola sv. Egídia a Námestia sv. Egídia v Poprade so sprievodcom.

Zaujímavú akciu ponúkne prešovská Knižnica P. O. Hviezdoslava v pobočke v Sekčove. Každý pracovný prázdninový deň organizuje rozprávkové popoludnie. Počas neho deti na základe vopred pripravených obrázkov na tému Veľká noc napíšu vlastné rozprávky. V Detskej knižnici Slniečko v Prešove bude každý deň o 13. hodine Prázdninové kino.

Vybraný program pre deti

Košice, CVČ Orgovánová

  • 6. 3. – výstava Kulturpark, bowling, 7. 3. – prechádzka Košicami, výstava ÚĽUV, vychádzka do Lesoparku, 8. 3. – bowling, športové aktivity, 9. 3. – Košický hrad, 10. 3. – exkurzia v Leteckom múzeu Košice.

Prešov, CVČ ABC

  • 6. – 10. 3. – športové hry, vychádzka do Ekoparku, kŕmenie zvierat, tvorivé dielne, športové aktivity, výlety, 7. 3. – bazén, 9. 3. – celodenný výlet na hrad v Starej Ľubovni.

Prešov, Ekopark Holá Hora

  • 8. 3. – otvorenie výstavy fotografií Prešov včera a dnes.

Spišská Nová Ves, CVČ Adam

  • 6. – 10. 3. – Prímestský tábor zameraný na pobyt v prírode. V prípade zlého počasia športové aktivity v telocvični. 6. – 7. 3. – lyžovačka v SKI Poráč Brodok.

Svidník, CVČ

  • 6. 3. – tvorivé a modelárske dielne, 7. 3. – plaváreň, 8. 3. – súťaže, hry, filmové predstavenie, 9. 3. – florbalový turnaj a zumba, 10. 3. – celodenný výlet do Vysokých Tatier.

Humenné, Vihorlatská hvezdáreň

  • 6. – 10. 3. – Možnosť pozorovania oblohy, prednášky, výstava.

Ždiar, SKI Bachledová

  • 9. 3. – animácie, hry, súťaže, minidisco, maľovanie na tvár na vrcholovej stanici, ľadové kráľovstvo v Bachledke s Olafom a Elzou.

Poprad, CVČ

  • 6. 3. – športové aktivity, 7. 3. – koníky v Hrabušiciach, 8. 3. – deň so stavebnicou Lego, 9. 3. – kontaktné ZOO Tatralandia v zime, 10. 3. – šantenie v BoomHouse Svit.

Vranov nad Topľou, CVČ

  • 6. 3. – návšteva knižnice, výroba vtáčích búdok, 7. 3. – športová streľba, ozdoby z tepaného kovu, angličtina inak, 8. 3. – workshop moderného tanca, prezentácia afrického tanca, návšteva mini zoo, 9. 3. – klzisko, lezecká stena, streľba zo vzduchovky, 10. 3. – kvíz, návšteva soľnej jaskyne, túlavé topánky na chodníku Bila hura.

Sobrance, CVČ

  • 6. – 10. 3. – veľkonočné tvorivé dielne, rozprávkové prázdniny, príprava koláčikov, šport, výlet do Humenného.

Svit, CVČ

  • 7. 3. – Starý Smokovec, Hrebienok, výstava Lego kociek, 8. 3. – basketbalový maratón, 9. 3. – futbalový maratón.

Sabinov, CVČ

  • 6. – 10. 3. – interaktívne hry, bowling, korčuľovanie, prekvapenie, tvorivé dielne, noc v CVČ.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prázdniny #východ