SaS a OĽaNO podpísali dohodou o spolupráci vo voľbách do VÚC

Opozičné strany SaS a OĽaNO v utorok podpísali dohodu o spolupráci vo voľbách do VÚC. „Vo všetkých ôsmich krajoch budeme postupovať spoločne,“ povedal na tlačovej besede líder SaS Richard Sulík s tým, že SaS postaví svojich kandidátov v troch krajoch. „Máme osem mesiacov do volieb. Máme dostatok času do volieb, aby sme sa pripravili a v niektorých aj zvíťazili,“ dodal Sulík.

07.03.2017 14:40
debata (27)

Líder OĽaNO Igor Matovič vyzdvihol, že je dôležité zvoliť najlepších kandidátov, ktorí zabránia podobným kšeftom, aké sa dejú na úrovni jednotlivých krajov dnes. Vyššie územné celky hospodária s viac ako miliardou eur, starajú sa o cesty, nemocnice, školy, domovy dôchodcov, rozvoj cestovného ruchu.

„Sme presvedčení, že čestní ľudia si zaslúžia nádej. Chceme byť základom, ktorý dlhodobo spolupracuje pri vytvorení alternatívy proti vládnemu zlepencu. Každá ďalšia strana sa k nám môže pridať,“ povedal Matovič.

Dodal, že momentálne o spolupráci rokujú s mimoparlamentným KDH a SMK. „Treba im podať pomocnú ruku. Chceme zjednotiť demokratickú opozíciu,“ uviedol s tým, že spoluprácu so Smer a ĽSNS vylučujú. Matovič dodal, že politické subjekty sa dohodli na tom, že kým OĽaNO bude podporovať kandidáta z SaS na Banskobystrického kraja, SaS bude neskôr podporovať kandidáta OĽaNO na primátora Bratislavy.

Sulík potvrdil, že kandidátom v Banskobystrickom kraji je Martin Klus,v Bratis­lavskom kraji bude kandidovať Juraj Droba a v Trenčianskom kraji Renáta Kaščáková. Matovič uviedol, že z jeho hnutia kandidatúru zvažuje Jozef Viskupič v Trnavskom kraji a Erika Jurínová v Žilinskom kraji. Obaja lídri zdôraznili, že ak sa niektorí z ich kandidátov stane županom samosprávneho kraja, poslaneckého mandátu sa vzdá.

27 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #voľby do VÚC #SASKA