Zakladateľka Čistého dňa tvrdí, že jej zverenku obťažoval poslanec NR SR

Zakladateľka Čistého dňa Zuzana Tománková informovala, že jednu zo zvereniek resocializačného zariadenia Čistý deň v Galante obťažoval poslanec parlamentu.

08.03.2017 11:32 , aktualizované: 12:29
Zuzana Tománková Foto: ,
Zakladateľka Čistého dňa Zuzana Tománková v stredu informovala, že zverenkyňu resocializačného zariadenia obťažoval nemenovaný poslanec parlamentu.
debata (168)

Zuzana Tománková vyzvala nemenovaného poslanca, aby sa do dvoch týždňov verejne priznal, inak zverejní súkromnú komunikáciu medzi zverenkou a ním, ktorú viedli na sociálnej sieti.

„Žiadam, aby tento poslanec do dvoch týždňov vyvodil voči sebe dôsledky,” uviedla Tománková.

Identitu poslanca odmietla zakladateľka Čistého dňa prezradiť, ale uviedla, že nejde o poslanca vládneho Smeru, ale súčasnej opozície. Takisto Tománková dodala, že tento poslanec v poslednom čase často kritizoval zariadenie Čistý deň a venoval sa už skôr medializovanému prípadu z minulého roka.

„Nepoviem jeho meno nielen s ohľadom na moju trestnoprávnu ochranu, ale aj trestnoprávnu ochranu dievčiny,” vysvetlila Tománková.

Podľa jej informácií prišlo k prvému kontaktu medzi údajne poškodenou a poslancom NR SR pred štyrmi rokmi. Podrobnosti zoznámenia ale neuviedla.

Takisto nie sú známe podrobnosti o tom, o aké zneužívanie zo strany poslanca išlo. Podľa Tománkovej poslanec neoznámil polícii údaje o vtedy 15-ročnej drogovo závislej zverenke, ktorá bola v tom čase na úteku a s ktorou viedol komunikáciu na sociálnej sieti Facebook.

„Morálny človek by túto informáciu posunul polícii, toto však nebol ten prípad,“ vyhlásila Tománková, ktorá sa rozhodla tento prípad medializovať, pretože podľa vlastných slov chcela poukázať na dvojtvárnosť morálky politikov.

Prípad sa stal asi pred tromi rokmi. Pred štyrmi mesiacmi začala polícia trestné konanie. Tománková však nechcela špecifikovať, kto podal oznámenie ani kto je obvineným, aby nemarila vyšetrovanie. Policajného prezidenta Tibora Gašpara ale vyzvala, aby tento prípad polícia nenechala nevyriešený.

168 debata chyba
Viac na túto tému: #obťažovanie #Čistý deň #Zuzana Tománková