Matovič: Fico prijíma úplatky v podobe nájomného v Bonaparte

Opozícia žiada, aby pokračovalo vyšetrovanie spoločných obchodov ministra vnútra Roberta Kaliňáka a podnikateľa Ladislava Bašternáka a podá sťažnosť voči jeho zastaveniu na prokuratúru.

14.03.2017 15:51
debata (113)

Ako dnes na brífingu opozičných predstaviteľov povedal poslanec NR SR Jozef Rajtár (SaS), verejnosť si opäť raz vypočula mečiarovský výrok „skutok sa nestal“.

Podľa Rajtára špeciálny pro­kurátor Dušan Kováčik zobral prípad odvážnemu prokurátorovi Va­silovi Špirkovi a pridelil ho prokurátorke, ktorá sa stotožnila s tvrdeniami podozrivých, teda Kaliňáka, Bašternáka a bývalého ministra Jána Počiatka.

Podľa lídra hnutia OĽaNO Igora Matoviča je súčasná situácia dôsledkom toho, že politika zasahuje do práce polície a prokuratúry. „Vyšetrovateľ rozhodoval o tom, či jeho nadriadený spáchal trestný čin,“ povedal. Matovič zároveň kritizoval výroky premiéra Fica o podpore boja proti korupcii.

Samotný Fico totiž podľa neho prijíma dlhodobo úplatky vo forme zvýhodneného nájomného v komplexe Bonaparte. To je podľa neho aj jedným z dôvodov, prečo kryje podvody. Podľa Matoviča stíhajú v súčasnej situácii zodpovedné orgány len malých úradníčkov. „Ale obrovských žralokov v mori korupcie nechávajú plávať,“ dodal.

113 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Robert Kaliňák #Igor Matovič #kauza Bašternák #Jozef Rajtár