Kaliňák: V Bašternákovom prípade polícia koná tak, ako má

Polícia koná tak, ako má konať. Minister vnútra Robert Kaliňák (Smer) tak po utorkovom zasadnutí vlády reagoval na to, že polícia obvinila Ladislava Bašternáka zo zločinu neodvedenia dane a poistného.

22.03.2017 13:20
debata (22)

Na otázku, či polícia Ladislava Bašternáka neobvinila iba na základe mediálneho tlaku, Kaliňák uviedol, že tak sa polícia nikdy nesprávala. „Mali by ste naozaj nechať na polícii, prokuratúre, aby sa venovali trestnému konaniu. Nikto iný za to zodpovedný nie je. Konajú svoju prácu, robia ju tak, ako ju robiť majú,“ povedal Kaliňák.

Minister vnútra odkúpil podiel od Bašternáka, premiér Robert Fico býva v byte, ktorý si prenajíma od Ladislava B. Premiér Robert Fico v minulosti uviedol, že ak by Bašternáka obvinili, musel by sa zo svojho bytu odsťahovať, pretože situácia by sa pre neho stala neudržateľnou. V utorok premiér povedal, že sa z komplexu Bonaparte odsťahuje, keď si nájde dom.

Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (Most-Híd) v súvislosti s Bašternákom uviedla, že je rada, že sa vo veci koná. Posudzovať dostatočnosť alebo nedostatočnosť obvinenia si netrúfa, keďže spis vôbec nepozná.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Robert Kaliňák #kauza Bašternák #Bonaparte