Kiska sa stretol s izraelským premiérom, rokovali najmä o bezpečnosti

Je dôležité, aby Európska únia a Izrael mali dobré vzťahy. Po stretnutí s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom to dnes povedal slovenský prezident Andrej Kiska.

30.03.2017 13:45
Kiska, Izrael, Foto: ,
Slovenský prezident Andrej Kiska sa dnes vracia z Izraela.
debata (63)

Kľúčovou témou ich rokovania boli bezpečnostné výzvy pre obe krajiny. Hovorili spolu o spolupráci v kybernetickej obrane a automobilovom priemysle. Izrael má viac ako 500 inovačných firiem v automobilovom priemysle, ktorý je zároveň dôležitým aj pre Slovensko.

Slovenský prezident Andrej Kiska sa dnes vracia z Izraela. Na návštevu pricestoval na pozvanie prezidenta Reuvena Rivlina.

Prezident Kiska rokoval s izraelským prezidentom i s predsedom vlády o vzájomnej bilaterálnej spolupráci, ako aj o aktuálnych zahranično-politických témach. Počas návštevy Palestíny sa stretol v Ramalláhu s predsedom palestínskej vlády Rámím Hamdalláhom.

Slovenský prezident navštívil i pamätník obetí holokaustu Jad vašem. Na rokovaniach ho sprevádzal minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD). Pricestovala s ním i delegácia slovenských podnikateľov a zástupcovia slovenských univerzít, vedeckej obce a mimovládnych organizácií.

63 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska #Benjamin Netanjahu